Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μία boutique τυροκομική επιχείρηση συνεχίζει την κτηνοτροφική παράδοση της Αρκαδίας

Το Τυροκοµείο Αρκαδία, που συνεχίζει μια πλούσια οικογενειακή παράδοση, εδρεύει στο Ζευγολατιό Αρκαδίας και τοποθετεί στα ψυγεία πολλών -κυρίως delicatessen- σηµείων λιανικής µία ευρεία γκάµα από προϊόντα.

Κυρίαρχη είναι η ΠΟΠ Βαρελίσια Φέτα, ενώ διαθέτει ακόµη Κατσικίσιο τυρί, Γραβιέρα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, φρέσκο κατσικίσιο γάλα ενός λίτρου, το οποίο παράγεται σε περιορισµένες ποσότητες, καθώς και γιαούρτι.

Όλα τα προϊόντα παράγονται µόνο από πρόβειο και γίδινο γάλα, µε την εισκόµιση να αγγίζει καθηµερινά τους 18 τόνους από περιοχές της Πελοποννήσου όπως η Αρκαδία, η Αργολίδα, η Λακωνία και η Αχαΐα. Σηµειώνεται ότι το Τυροκοµείο διατηρεί προσωπικές και σταθερές σχέσεις µε τους συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους, παρέχοντάς τους µεταξύ άλλων και ζωοτροφές καθώς δραστηριοποιείται εµπορικά σε αυτό τον τοµέα. Τα ηνία της επιχείρησης κρατά σήµερα η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Θύµιος, Πάνος και Νάντια Μπαζιωτάκη. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας και των τριών τυροκόµων είναι η ανάπτυξη καινοτόµων αγαθών.

Σήµερα η µονάδα εξάγει τα προϊόντα της σε αγορές όπως είναι οι ΗΠΑ αλλά και σε Αραβικά κράτη όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Στην Ευρώπη διαθέτει προϊόντα της σε µικρές ποσότητες σε χώρες όπως η Ελβετία, το Βέλγιο κι η Γαλλία. «Πουλάµε κυρίως Φέτα ΠΟΠ, η οποία µας ανοίγει την πόρτα και για άλλα προϊόντα, τα οποία πλαισιώνουν τις παραγγελίες των πελατών µας» αναφέρει σχετικά ο Θύµιος Μπαζιωτάκης. Παράλληλα το Τυροκοµείο Αρκαδία διαθέτει ιδιόκτητα καταστήµατα λιανικής πώλησης, τρία στην Τρίπολη καθώς και ένα delicatessen στην Καλαµάτα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2022 ενώ ο στόχος είναι να επεκτείνει το δίκτυο λιανικής και στην Αθήνα.

Ας σηµειωθεί ότι η επιχείρηση επενδύει στην «πράσινη» ενέργεια, καθώς τοποθέτησε φωτοβολταϊκά µε τη µέθοδο net metering, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του τυροκοµείου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...