Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα 869 εκατ. ευρώ ως 2030 εκτοξεύεται η παγκόσμια αγορά χαλλουμιού

Στα 869 εκατομμύρια ευρώ με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,6% για την περίοδο αναφοράς 2024-2030 αναμένεται να φτάσει η παγκόσμια αγορά χαλλουμιού, σύμφωνα με έρευνα της Grand View Research.

Ένας από τους κύριους λόγους στους οποίους οφείλεται η εκτιμώμενη ανάπτυξη είναι η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες. Ελέω της τάσης για στροφή σε πιο υγιεινά τρόφιμα, το χαλλούμι έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες χορτοφάγων, αλλά και ανθρώπων που ακολουθούν ευέλικτη διατροφή. Παράλληλα, η στροφή της βιομηχανίας του έτοιμου φαγητού προς πιο υγιεινά προϊόντα έχει επίσης αυξήσει το ενδιαφέρον για το χαλλούμι ως υποκατάστατο του κρέατος σε διάφορα τρόφιμα, όπως σαλάτες και σάντουιτς.

Στην ανάπτυξη της αγοράς χαλλουμιού καθοριστική είναι επίσης, η παγκοσμιοποίηση της διατροφικών συνηθειών, καθώς οι καταναλωτές πειραματίζονται περισσότερο με τις επιλογές τους, και αυξάνεται το ενδιαφέρον για τις εξωτικές κουζίνες, ιδίως για τα μεσογειακά πιάτα, όπου βρίσκεται σε περίοπτη θέση το χαλλούμι. Η τάση αυτή ενισχύεται περαιτέρω από την επέκταση μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και τον πολλαπλασιασμό των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που καθιστούν τα ποικίλα τρόφιμα πιο προσιτά στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Ένας ακόμα παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς για το χαλλούμι είναι οι καινοτόμες συσκευασίες και οι στρατηγικές μάρκετινγκ που υιοθετούν πολλές εταιρείες με στόχο να τραβήξουν το βλέμμα των καταναλωτών. Οι παραγωγοί επενδύουν σε ελκυστικές συσκευασίες και αλλά και σε σήμανση της σημαντικής διατροφικής αξίας του χαλλουμιού. Επιπλέον, η άνοδος των υπηρεσιών διανομής τροφίμων έχει διευκολύνει τους καταναλωτές να δοκιμάζουν νέα προϊόντα όπως το χαλλούμι χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε καταστήματα.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλειφθεί ο σημαντικός ρόλος που έχουν η βιωσιμότητα και οι ηθικές πρακτικές για τους σύγχρονους καταναλωτές. Πολλοί παραγωγοί υιοθετούν μεθόδους παραγωγής που επιστρατεύουν τοπικές πρώτες ύλες και βασίζονται σε παραδοσιακές τεχνικές. Αυτό ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη στροφή των καταναλωτών προς βιώσιμες διατροφικές πρακτικές, όπου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ηθικές μεθόδους παραγωγής. Η σύνδεση με την τοπική κληρονομιά και την αυθεντικότητα απευθύνεται στους καταναλωτές που αναζητούν γνήσιες γαστρονομικές εμπειρίες.

Τέλος, η δυναμική της αγοράς χαλλουμιού αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια βιομηχανία γαλακτοκομικών. Η ευελιξία του κυπριακού τυριού που του επιτρέπει να συνοδεύει διάφορα φαγητά, από ψητά λαχανικά μέχρι πίτσα, το καθιστά ιδιαίτερα προσιτό σε καταναλωτές με διαφορετικά γούστα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Νέα δεδομένα για τη χρήση σκόνης γάλακτος στο χαλλούμι αποκαλύπτει το ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ, του Γενικού Χημείου και του Τμήματος Γεωργίας στην Κύπρο.

REPORTS

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς για το χαλλούμι αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ μέχρι και το 2032, ακολουθώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης...

REPORTS

Στις 8 Μαΐου 2018, το Τμήμα Ανακοπών του EUIPO απέρριψε την ανακοπή. Στις 6 Ιουλίου του ίδιου έτους, η Κύπρος άσκησε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης,...

REPORTS

Το Χαλλούμι έχει γίνει ξανά ένα θέμα έντονης συζήτησης αφού αποκαλύφθηκε ότι η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων δεν εφαρμόζεται.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...