Εν ολίγοις, όταν λαμβάνονται υπόψιν παράγοντες όπως η διατροφική αξία, η κοινωνικοοικονομία και το περιβάλλον, το συσκευασμένο ημιαποβουτυρωμένο γάλα είναι μακράν πιο βιώσιμη επιλογή από τα ροφήματα φυτικής προέλευσης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ενώ το αποτύπωμα άνθρακα των PBB μπορεί να φαίνεται χαμηλότερο από το ημιαποβουτυρωμένο γάλα όταν ορίζεται ανά μονάδα μάζας, ένα μερίδα ημιαποβουτυρωμένου γάλακτος είναι καλύτερη επιλογή από τα PBBs από μια συνολική ένα προϊόν με το χαμηλότερο «κοινωνικό κόστος» όταν το περιβαλλοντικό κόστος, η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και η τιμή λιανικής πώλησης είναι ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ιδίως όταν συγκρίνεται με μη εμπλουτισμένα PBBs.
Το άρθρο επισημαίνει επίσης τις επιπλοκές της σύστασης τροφίμων με βάση μεμονωμένες μετρήσεις και προβάλλει μια πειστική επιχειρηματολογία για το γιατί οι περιβαλλοντικοί παράγοντες από μόνοι τους δεν πρέπει να καθορίζουν τη βιωσιμότητα ενός προϊόντος.
Η επιστημονική κοινότητα εργάζεται για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων μετρικών που μπορούν να αξιολογήσουν τους διάφορους τομείς των βιώσιμων τροφίμων, αναφέρει το GDP.
Η πλήρη ανάλυση της GDP είναι διαθέσιμη εδώ
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου