Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα Αιγαίου στην υψηλή γαστρονομία του τυριού με Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά

Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα, αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τυροκομείου Πιτταρά, όπου προσφέρεται και σε εκδοχή 12μηνης ωρίμανσης, ένα τυρί με πιο μεστή και γεμάτη γεύση που ξεχειλίζει από αρώματα και απευθύνεται στους καλοφαγάδες.

Φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκο πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 90 ημέρες σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Η κτηνοτροφική μονάδα Πιτταρά στη Νάξο είναι η μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα στο Αιγαίο, με 2,8 εκατ. κιλά γάλακτος και 100.000 κιλά παραγωγή κρέατος κατ’ έτος, η οποία αριθμεί συνολικά 550 βοοειδή και με διπλή καθετοποίηση (παραγωγή ζωοτροφών – κτηνοτροφική μονάδα – τυροκομείο) βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.. Πρόσφατα μάλιστα έλαβε πιστοποίηση για την παραγωγή των προϊόντων της από μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές και για το κρέας και για τα τυροκομικά και πιστοποίηση για την καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων της μονάδας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το αφιέρωμα του Τυροκόμου

Παράλληλα η επιχείρηση συμμετέχει στο δίκτυο της Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου και προσέθεσε στα ήδη πολυβραβευμένα προϊόντα της το Superior Taste Award 2024 του International Taste Institute για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης Ωρίμανσης Πιτταρά, Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά και το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, τα οποία  σημειωτέον βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας. Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε μεγάλες και μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγμένα καταστήματα.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...