Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ενυπωσίασαν τα εδέσματα της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων στην ΔΕΘ

Με τυροκομικά προϊόντα που παράγουν κατά την εκπαίδευσή τους, για τα οποία εισέπραξαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για τη γεύση και για την ποιότητα τους, υποδέχθηκαν σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τους επισκέπτες της φετινής 88ης ΔΕΘ, που πέρασαν από το περίπτερο του ΥπΑΑΤ την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα τυροκομικά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο κοινό ήταν και τα πρόσφατα βραβευμένα προϊόντα, «καπνιστό πρόβειο τυρί» και «τυρί με προσούτο», ενώ μεταξύ όσων τα δοκίμασαν συγκατελέγονται ο υπουργός Γεωργίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τ. Οζντεμίρ, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Σχολής, όπως επίσης και σύσσωμη η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, με τους Κ. Τσιάρα, Δ. Σταμενίτη και Χ. Κέλλα, οι οποίοι τον συνόδευαν.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα «Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», στο χώρο του περιπτέρου του ΥπΑΑΤ, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των υποδομών της Γαλακτοκομικής Σχολής, με ομιλίες από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την Διευθύντρια της Σχολής κα Αλεξάνδρα Μέγα και τους αποφοίτους της Σχολής, Βασίλη Γαρίτση και την κόρη του Χάιδω Γαρίτση που διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα και οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το Σάββατο 7/9 στα πλαίσια της εκδήλωσης “Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Μελλοντικές Προοπτικές” συμμετείχε ο Γιάννης Σταθώρης ιδιοκτήτης Τυροκομικής Επιχείρησης και ο πρώτος στην Ελλάδα κάτοχος του σήματος για το «Επισκέψιμο Τυροκομείο», ο οποίος παρουσίασε το δικό του παράδειγμα επιχειρηματικότητας, μετά την αποφοίτηση του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Εστάλη τελικά την περασμένη εβδομάδα από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο η πρώτη λίστα δικαιούχων κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις ζωονόσους της πανώλης και της...

REPORTS

Οι εκμεταλλεύσεις της ΕΕ παρήγαγαν περίπου 160,8 εκατομμύρια τόνους νωπού γάλακτος το 2023, με το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας να διοχετεύεται για την παραγωγή...

REPORTS

Η ευθύνη για την επέκταση των ζωονόσων δεν βαραίνει τους κτηνοτρόφους εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ενώ βάζει στη πλάστιγγα...

REPORTS

Μια σειρά από ελλιπείς κυβερνητικές πολιτικές θίγει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ), καθώς οι επιζωοτίες που θερίζουν τα κοπάδια αιγοπροβάτων έχουν προκαλέσει σοβαρή μείωση...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...