Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Από βουβαλινό γάλα νέο τυρί κρέμα που έρχεται το καλοκαίρι από την «Οικογένεια Μπέκα»

Με ένα νέο τυρί, που θα έχει μαλακή υφή ώστε να μπορεί να αλείφεται, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων της η «Οικογένεια Μπέκα», η οποία έχει ταυτίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην αγορά με την εμπορική αναβίωση του βουβαλινού γάλακτος.

του Λεωνίδα Λιάμη

«Το καινούριο αλοιφώδες τυρί μας θα είναι από 100% βουβαλινό γάλα. Οι σχετικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη κι υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι, είτε στις αρχές του φθινοπώρου του 2022», αποκάλυψε στην Agrenda ο ιδρυτής της οικογενειακής γαλακτο-τυροκομικής επιχείρησης, Γιάννης Μπέκας.

Όπως ανέφερε το προϊόν έρχεται να προστεθεί σε μια παλέτα κωδικών αποκλειστικά με πρώτη ύλη βουβαλινό γάλα, που περιλαμβάνει φρέσκο γάλα (πλήρες, ελαφρύ, σοκολατούχο), ζυμούμενα (κεφίρ, αριάνι), είδη ζαχαροπλαστικής (βανίλια, σοκολάτα, ρυζόγαλο, καζάν ντιπί, κεσκιούρ), κατάψυξης (παγωτό), τυροκομικά (λευκό τυρί, ημίσκληρο, γραβιέρα, μαλακά τυριά) και βούτυρο. Μάλιστα, ένα από τα τελευταία project της οικογένειας Μπέκα είναι η πρώτη ελληνικής παραγωγής «Bourrata», η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο του πιο «ταχυκίνητου» κωδικού της επιχείρησης, με παρουσία σε πολύ καλά restaurant σε όλη την Ελλάδα και σε φημισμένα ξενοδοχεία όπως η Μεγάλη Βρετάνια και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, αλλά και με εξαγωγές σε αγορές στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και το Μπαχρέιν. «Στέλνουμε κάποιους κωδικούς σε έναν τοπικό συνεργάτη και τη Bourrata μας την καταναλώνει και η βασιλική οικογένεια του εμιράτου», επισημαίνει ο κ. Μπέκας και σημειώνει ότι οι εξαγωγές καλύπτουν γύρω στο 40% του τζίρου.

Για την παραγωγή των προϊόντων της η «οικογένεια Μπέκα» εισκομίζει κι επεξεργάζεται, σε καθημερινή βάση, περίπου 1 τόνο βουβαλινό γάλα. «Έχουμε γύρω στους 7 συνεργαζόμενους παραγωγούς με εκτροφές στην περιοχή της Κερκίνης. Ο αριθμός τους, ωστόσο, ποικίλει. Μπορεί να πέσει στους 5 ή να ανέβει στους 9-10 και αυτό έχει να κάνει με δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί τα βουβάλια δεν έχουν γάλα όλο το χρόνο, οπότε έχουμε ένα rotation μεταξύ εκτροφών και ο δεύτερος έχει να κάνει με τις ανάγκες της αγοράς», εξηγεί. Όσον αφορά στην τιμή με την οποία αγοράζει το βουβαλινό γάλα, ο κ. Μπέκας ανέφερε ότι «ανάλογα με την ποιότητα, παίζει μεταξύ 1,20 και 1,30 ευρώ το κιλό. Από το να είμαστε τιμωροί του γάλακτος ή του παραγωγού, μπαίνουμε στη λογική να δίνουμε μπόνους. Όσο λιγότερο μικροβιακό φορτίο έχει το γάλα και ποιοτικό είναι, τόσο πιο ακριβά θα το πληρώνεται ο παραγωγός».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το πρώτο πιστοποιητικό IFS ESG απέκτησε μέσω του κορυφαίου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος Α.Ε..

REPORTS

Νέα ώθηση στην επισιτιστική πολιτική της ΕΕ που θα αξιοποιεί την κτηνοτροφία ζητούν από την Κομισιόν 125 ευρωπαϊκές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα...

REPORTS

Σε επένδυση ύψους 52 εκατ. ευρώ για την αύξηση της δυναμικότητας σε προϊόντα γιαουρτιού και παγωτού μέσω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της μεταποιητικής διαδικασίας προχωρά...

REPORTS

Οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη σταθερών λειτουργικών εξόδων 20 ευρώ τον τόνο, καθώς και τη χορήγηση άτοκου δανείου ύψους 1 εκατ. ευρώ, διάρκειας 6...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...