Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αύξηση 15% στις πωλήσεις της εμβληματικής Παρμεζάνας, στην κορυφή των εισαγωγών παραμένουν οι ΗΠΑ

Δυναμική αρχή στο 2024 σημείωσε η εμβληματική Παρμεζάνα, Parmigiano Reggiano, με τις συνολικές της πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο να αυξάνονται κατά 15,1% σε σχέση με πέρυσι, και την παραγωγή του Ιταλικού τυριού να φτάνει τους 70.742 τόνους, ενώ οι ΗΠΑ παρέμειναν οι κορυφαίοι εισαγωγείς με τις πωλήσεις στην αγορά της να ανεβαίνουν κατά 21,7%, αγγίζοντας σε όγκο τους 7.736 τόνους.

Αυξημένη ήταν και η εγχώρια κατανάλωση, αφού στην Ιταλία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,9%, γεγονός που μεταφράζεται σε 35.818 τόνους, σημειώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις στον τομέα του εμπορίου ευρείας κλίμακας, όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 14,5%, και στα κανάλια της βιομηχανίας (+23,7% ή 15.586 τόνους).

Οι εξαγωγές άγγιξαν τους 34.924 τόνους, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 17,5%, με τα αντίστοιχα νούμερα για την Ε.Ε. να δείχνουν αύξηση 13% στους 19.337 τόνους, ενώ στις χώρες εκτός της Ένωσης παρατηρήθηκε αύξηση 23,7%, στους 15.586 τόνους.

Οι ΗΠΑ διατηρούν το «στέμμα» τους ως κορυφαίοι εισαγωγείς

Την αγάπη τους για την Παρμεζάνα επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά οι Αμερικάνοι καταναλωτές, με την Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano, να επεκτείνει την παρουσία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την ίδρυση ενός νέου λειτουργικού γραφείου.

Πιστή στην Παρμεζάνα παρέμεινε και η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη εισαγωγέας του Ιταλικού τυριού, όπου η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξεως του 9,6%, με τον όγκο να τους να φτάνει τους 7.268 τόνους, ενώ η Γερμανία (+15,1%) είδε την ποσότητα των εισαγωγών της να φτάνει στους 5.094 τόνους, σημειώνοντας μια σημαντική ανάκαμψη, έπειτα και από τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισε το 2023. Αντίστοιχη ανάκαμψη σημείωσε και η Αγγλία, όπου ο όγκος των εισαγωγών κορυφώθηκε στους 3.839 τόνους, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18,8%.

Η εικόνα στις υπόλοιπες αγορές

Στις διεθνείς αγορές ξεχωρίζει η εκτίναξη των πωλήσεων της Parmigiano Reggiano στην αγορά του Καναδά, όπου σημειώθηκε εκκωφαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 73,7%, με τον όγκο τους να προσεγγίζει τους 1.471 τόνους, ενώ η βασική εισαγωγέας της Παρμεζάνας στην Ασία, Ιαπωνία, είδε τον όγκο πωλήσεων να αγγίζει τους 496 τόνους (+11,3%).

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις ανερχόμενες αγορές, με τις πωλήσεις στην Κίνα να αυξάνονται κατά 43,8% στους 25 τόνους, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, παρά τον χαμηλό όγκο, και στις χώρες του Περσικού κόλπου, όπου η αύξηση αγγίζει το 84,5%, ήτοι στους 123 τόνους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία των εξαγωγών ελληνικών τυρoκομικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με την αξία τους να εκτινάζεται από τα 584 εκατομμύρια...

REPORTS

Ο κορυφαίος οδηγός γευσιγνωσίας Taste Atlas δημοσίευσε τις κατατάξεις του με τα καλύτερα τυριά για το 2024, με τα ελληνικά προϊόντα να διακρίνονται σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...