Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εδραιώνεται το κατσικίσιο τυρί στις προτιμήσεις των καταναλωτών, «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης 5,3%

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,3% τρέχει η αγορά κατσικίσιου τυριού σύμφωνα με έρευνα αγοράς για την περίοδο 2022-2029, η οποία αποτυπώνει τις ενδείξεις υγείας για την επέκταση του κλάδου.

Η έρευνα της Data Bridge Market Research προβλέπει την άνοδο της αξίας της αγοράς κατσικίσιου τυριού από τα 8,9 δισ. ευρώ το 2021 στα 13,45 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2029. Τον ρυθμό ανάπτυξης οδηγούν αναπτυσσόμενες χώρες, όπως είναι η Ινδία, όπου σημειώνεται αποστροφή από τις βασικές τροφές και τάση προς κατανάλωση επεξεργασμένων και συσκευασμένων τροφών προωθώντας την αγορά.

Η ανάπτυξη της αγοράς του κατσικίσιου τυριού σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα πολλαπλά του οφέλη, αφού περιέχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες σε σχέση με το αγελαδίσιο. Παράλληλα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, τα οποία έχουν αρχίσει να αποτελούν κοινή γνώση στο αγοραστικό κοινό, όπως είναι η καλύτερη υγεία των οστών και ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης.

Προβλήματα όπως η παχυσαρκία και η χοληστερίνη που σχετίζονται με την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων είναι ακόμα ένας παράγοντας που έχει οδηγήσει στην σημαντική αύξηση της ζήτησης του κατσικίσιου τυριού παγκοσμίως, ενώ και το γεγονός ότι συμβάλλει στην ανοσία του οργανισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υψηλή του ζήτηση, ακόμα και κατά την περίοδο του κορονοϊού. Τέλος, το γεγονός πως περιέχει χαμηλότερα ποσοστά λακτόζης το καθιστά πιο ελκυστικό για άτομα με δυσανεξία.

Για την έρευνα εξετάστηκε πλήθος χωρών, καθώς και στατιστικά στοιχεία από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγοράς του κατσικίσιου τυριού, όπως η Ausnutria Dairy Corporation Ltd. στην Κίνα και η Ιταλική Granarolo S.p.Α.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Στο συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2025, τονίστηκε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία χρειάζονται ευέλικτα εργαλεία στήριξης ώστε...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...