Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκλεκτές γεύσεις με το γάλα της Σητείας

Μια οικογενειακή επιχείρηση που δηµιουργήθηκε από ανθρώπους µε µεγάλη αγάπη για την τυροκοµία είναι η εταιρεία Κουβαράκης & ΣΙΑ Ο.Ε µε έδρα το Χαµέζι Σητείας.

Με γνώµονα την υψηλή διατροφική αξία και το σεβασµό στην παράδοση παράγει, συσκευάζει και προσφέρει γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1977 όταν ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστηµα στο κέντρο της πόλης της Σητείας. Το 2004 την επιχείρηση αναλαµβάνουν οι τρεις γιοι του Ιωάννη Κουβαράκη, Παντελής, Κωνσταντίνος και Γεώργιος και η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλα µέρη στην Ελλάδα.

Στην γκάµα των προϊόντων του τυροκοµείου και κορωνίδα του αποτελεί το Ξύγαλο Σητείας ΠΟΠ, ένα προϊόν, που έλκει την ιστορία του από τα αρχαία χρόνια και το 2010 καταχωρήθηκε στο µητρώο των ΠΟΠ, ενώ ο καταναλωτής µπορεί να το βρει σε πολλά καταστήµατα τροφίµων στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μαζί µε το Ξύγαλο ΠΟΠ, το τυροκοµείο Κουβαράκη διαθέτει Στάκα Σητείας, Στακοβούτυρο Σητείας, Πλήρες Γιαούρτι Σητείας, Γιαούρτι Σητείας µε χαµηλά λιπαρά, Κεφαλοτύρι, Κεφαλογραβιέρα από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, µε ευχάριστη αλµυρή γεύση και πλούσιο άρωµα, Σκληρό επιτραπέζιο τυρί απο γίδινο ή αιγοπρόβειο γάλα,µε χαµηλά χαµηλά λιπαρά, Μυζήθρα Γλυκιά και Ξινή, Ξινόχοντρο και Λευκό τυρί άλµης. Σηµειώνεται ότι το γάλα που χρησιµοποιείται για την παρασκευή των προϊόντων είναι από το Νοµό Λασιθίου και κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του ∆ήµου Σητείας.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα 137,919 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά κέρδη του ομίλου γαλακτοκομικών Fonterra το στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2026. Το ποσό αυτό...

REPORTS

Τιµή στη συνεταιριστική ιδέα και σηµείο αναφοράς για την τοπική ανάπτυξη, αποτελεί η ολοκαίνουργια µονάδα παραγωγής ζωοτροφών που δηµιούργησε ο Συνεταιρισµός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων...

REPORTS

Ζωντανές παραµένουν οι διεκδικήσεις αποζηµιώσεων αγελαδοτρόφων, που έπεσαν θύµατα πρακτικής «καρτέλ», όπως χαρακτηρίστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισµού, συγκεκριµένων γαλακτοβιοµηχανιών, αλλά κι όσων άλλων εταιρειών...

REPORTS

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός «ΓάλαΕΛΛΑΣ», με θέμα: «Πώς τα συνεργατικά σχήματα συμβάλλουν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...