Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εκτόξευση της αξίας της παγκόσμιας αγοράς για το χαλλούμι στα 1,05 δισ. ευρώ μέχρι το 2032

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς για το χαλλούμι αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ μέχρι και το 2032, ακολουθώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 11,1% για την περίοδο αναφοράς 2024-32, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης μελέτης της ερευνητικής εταιρείας Global Market Insights.

Η εκτόξευση της αξίας του κυπριακού τυριού, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως, στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από την τάση προς υγιεινότερες καταναλωτικές συνήθειες και την αυξημένη απήχηση της μεσογειακής διατροφής. Το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου αναμένεται να ξεχωρίσει στις προτιμήσεις της αγοράς, ελέω, της ιδιαίτερης γεύσης και υφής του, αλλά και της ευελιξίας του, αφού μπορεί να φαγωθεί είτε ψητό είτε τηγανιτό. Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν λιώνει κατά το ψήσιμο του το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή και για σαλάτες.

Ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και τον ΗΠΑ, που όπως προαναφέρθηκε αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για το χαλλούμι, το ενδιαφέρον για το κυπριακό τυρί θα επωφεληθεί από την προτίμηση των καταναλωτών για προϊόντα με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης και υψηλής ποιότητας ανεξαρτήτως του κόστους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να συμβάλλει και στην καθιέρωση του ως υποκατάστατο του κρέατος για χορτοφαγικές διατροφές.

Όπως αναφέρει η Global Market Insights η τελευταία δεκαετία έχει δει το χαλλούμι να αυξάνει σημαντικά το μερίδιο του στην αγορά, επεκτείνοντας την παρουσία του σε καταστήματα και supermarket, και αυξάνοντας σημαντικά τα δίκτυα διανομής του. Τέλος, το γεγονός ότι το χαλλούμι είναι αναγνωρισμένο ως ΠΟΠ δρα ευεργετικά για την απήχηση του στην διεθνή αγορά, και διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του, προστατεύοντας το από τις απομιμήσεις.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο πλαίσιο αδειοδότησης μεγάλων μονάδων αιγοπροβατοτροφίας, η κυβέρνηση της Κύπρου και το Υπουργείο Γεωργίας διαθέτει είκοσι έξι κρατικά και κτηνοτροφικά τεμάχια με στόχο την...

REPORTS

Στα 869 εκατομμύρια ευρώ με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,6% για την περίοδο αναφοράς 2024-2030 αναμένεται να φτάσει η παγκόσμια αγορά χαλλουμιού, σύμφωνα με έρευνα...

REPORTS

Νέα δεδομένα για τη χρήση σκόνης γάλακτος στο χαλλούμι αποκαλύπτει το ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ, του Γενικού Χημείου και του Τμήματος Γεωργίας στην Κύπρο.

REPORTS

Στις 8 Μαΐου 2018, το Τμήμα Ανακοπών του EUIPO απέρριψε την ανακοπή. Στις 6 Ιουλίου του ίδιου έτους, η Κύπρος άσκησε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...