Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γραβιέρα Νάξου δεύτερη στα 100 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου

Την ποιότητα των ελληνικών σκληρών τυριών φανερώνει η πιο πρόσφατη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με την πρώτη δεκάδα να περιλαμβάνει 5 τυριά που έχουν προέλευση από την χώρα μας.

Την ποιότητα των ελληνικών σκληρών τυριών φανερώνει η πιο πρόσφατη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με 5 από τα 10 καλύτερα να έχουν προέλευση από την χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην δεύτερη θέση της λίστας των 100 κορυφαίων σκληρών τυριών, πίσω μόνο από την  parmigiano reggiano, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η γραβιέρα Κρήτης.

Λίγο πιο πίσω και στην έβδομη θέση συναντάμε την κεφαλογραβιέρα από την Ήπειρο, την οποία ακολουθεί στην όγδοη θέση το Σαν Μιχάλη από την Σύρο και στην ένατη η γραβιέρα Αγράφων.

Φυσικά, η ελληνική παρουσία στην λίστα δεν τελειώνει εκεί, αφού στην 13η θέση βρίσκεται το κεφαλοτύρι, στην 14η θέση το μετσοβόνε, στην 17η θέση το λαδοτύρι Λέσβου, στην 40η θέση το μελίχλωρο Λήμνου και τέλος στην 64η θέση το ξινότυρο Μυκόνου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αποζημίωση έως 250 ευρώ για κάθε θηλυκό ζώο και έως 500 ευρώ για κάθε αρσενικό, που χάθηκε από την πανώλη των αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε ο...

BRANDING

Δύο πλατινένια και τρία χρυσά βραβεία απέσπασε η ΗΠΕΙΡΟΣ σε δύο υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς, με τα προϊόντα της να αναγνωρίζονται άλλη μια φορά...

REPORTS

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (FTA) μεταξύ ΗΠΑ και Χιλής θα επιτρέψει στους Αμερικάνους κτηνοτρόφους να χρησιμοποιούν ονομασίες όπως «παρμεζάνα», υπονομεύοντας έτσι την κυριότητα των...

REPORTS

Aίτημα διαβούλευσης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) υπέβαλε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου αμφισβητώντας την έναρξη έρευνας της Κίνας κατά των επιδοτήσεων στις εισαγωγές ορισμένων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...