Την ποιότητα των ελληνικών σκληρών τυριών φανερώνει η πιο πρόσφατη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με 5 από τα 10 καλύτερα να έχουν προέλευση από την χώρα μας.
Συγκεκριμένα, στην δεύτερη θέση της λίστας των 100 κορυφαίων σκληρών τυριών, πίσω μόνο από την parmigiano reggiano, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η γραβιέρα Κρήτης.
Λίγο πιο πίσω και στην έβδομη θέση συναντάμε την κεφαλογραβιέρα από την Ήπειρο, την οποία ακολουθεί στην όγδοη θέση το Σαν Μιχάλη από την Σύρο και στην ένατη η γραβιέρα Αγράφων.
Φυσικά, η ελληνική παρουσία στην λίστα δεν τελειώνει εκεί, αφού στην 13η θέση βρίσκεται το κεφαλοτύρι, στην 14η θέση το μετσοβόνε, στην 17η θέση το λαδοτύρι Λέσβου, στην 40η θέση το μελίχλωρο Λήμνου και τέλος στην 64η θέση το ξινότυρο Μυκόνου.