Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε στα αποτελέσματα του 35ου διετούς Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τυροκόμησης στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την 1η Απριλίου, όπου στις πρώτες δηλώσεις βράβευσης του καλύτερου προϊόντος παρμεζάνας, οι νικητές ισχυρίζονται πως το αμερικανικό προϊόν μπορεί να «σταθεί περήφανα» πλάι στο ευρωπαϊκό.
Βέβαια, να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό συμμετείχαν προϊόντα από 25 χώρες, με τα τυριά να αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους παραγωγή της αμερικανικής ηπείρου.
Στον εν λόγω διαγωνισμό, η Schuman Cheese κέρδισε με την παρμεζάνα Cello Copper Kettle Parmesan. Η φάρμα αυτή κέρδισε και τον εθνικό διαγωνισμό των ΗΠΑ το 2023.
Ο 35ος διετής Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πρωταθλήματος Τυριού που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μάντισον, με οικοδεσπότη την Ένωση Τυροκόμων του Ουισκόνσιν, περιελάμβανε πάνω από 3.000 συμμετοχές τυριών, γιαουρτιού, βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων από 25 χώρες από όλο τον κόσμο.
Η παρμεζάνα Cello κέρδισε 7 βραβεία στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυριού 2024, μεταξύ των οποίων:
- Cello Copper Kettle Parmesan: Best of Class for Parmesan – Cello Copper Kettle Parmesan
- Καλύτερο της κατηγορίας για το Asiago – Cello Asiago
- Best of Class for Semi Soft Cheese Flavored – Cello Asiago Black Pepper & Garlic Rubbed Fontal
- Δεύτερη θέση για παρμεζάνα – Cello Copper Kettle Parmesan
- Δεύτερη θέση για τα σκληρά τυριά με άρωμα – Cello Asiago με μαύρο πιπέρι και σκόρδο τριμμένο με ασιάγκο
- Τρίτη θέση για ημίμαλα τυριά με άρωμα – Cello Smoky Pepper Rubbed Fontal
- Τρίτη θέση για ημιμαλακό τυρί με άρωμα – Cello Asiago Asiago Asiago
Περισσότερες πληροφορίες για την φάρμα που κέρδισε είναι διαθέσιμες εδώ