Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επένδυση 61 εκατ. ευρώ από Fonterra για μείωση του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου

Η κορυφαία παραγωγός γαλακτοκομικών Fonterra προχωρά σε μια επένδυση περίπου 61 εκατ. ευρώ για μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο Clandeboyle στο Νότιο Canterbury.

Η επένδυση αφορά στη μετατροπή δύο λεβήτων άνθρακα σε ξύλινα πέλετ, και αποτελεί μέρος του στόχου της να έχει μηδενίσει την χρήση κάρβουνου στα εργοστάσια της μέχρι και το 2037. Μέσω της κίνησης αυτής, για την ώρα η Fonterra θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγικής διαδικασίας κατά 9%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 155 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση.

Μέχρι και το 2030, σκοπός της εταιρείας είναι να έχει μειώσει τους ρύπους της κατά 50,4%, με την νέα της επένδυση να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διευθύνουσα σύμβουλο της Fonterra, Anna Palairet. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη επένδυση μείωση εκπομπών άνθρακα μέχρι σήμερα, μειώνουμε τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα μας. Το εγχείρημα αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό επίτευγμα στο ταξίδι μας για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα.

Η μετατροπή των δύο λεβήτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2025, ενώ στο μέλλον η Fonterra αναμένεται να τροποποιήσει και τους υπόλοιπους λέβητες του εργοστασίου Clandeboyle προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πραγματοποιηθεί και η εγκατάσταση ενός συστήματος ρύθμισης θερμοκρασίας ως μέρος της συνεργασίας της Fonterra με τον οργανισμό EECA. Βάσει του συστήματος αυτού, το εργοστάσιο γλιτώνει περίπου 2,5 τόνους ατμών ανά ώρα και μειώνει τους ετήσιους ρύπους άνθρακα της κατά 3.000 τόνους.

Πληροφορίες από the cattle site

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την πρόθεση τους να συγχωνευτούν με σκοπό τη δημιουργία μιας ηγετικής γαλακτοβιομηχανίας εξέφρασαν FrieslandCampina και Milcobel. Βάσει των οικονομικών επιδόσεων των δύο πλευρών το...

SPECIALS

Αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε τα περισσότερα παιδικά του καλοκαίρια στο νησί της καταγωγής του παρακολουθώντας από κοντά τον παππού του να φροντίζει...

REPORTS

∆ύο νέα κορίτσια, µε καταγωγή από την Κύθνο, η Γαρυφαλλιά και η Φιλίππα Μάνεση, µε σπουδές αντίστοιχα στην τυροκοµία και το marketing, δηµιούργησαν πριν...

REPORTS

Ένας πρωτοπόρος, σταθερά αναπτυσσόµενος οργανισµός, που αποτελεί πρότυπο υγιούς συνεταιριστικής συνεργασίας στην Ελλάδα είναι ο Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός Καλαβρύτων. Ένας Συνεταιρισµός µε σταθερή κερδοφορία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...