Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Θετικό κλείσιμο στο 2024 για την ΗΠΕΙΡΟΣ, επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ ως το 2026

Θετικά έκλεισε το 2024 για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με αύξηση στον κύκλο εργασιών της, η οποία προήλθε τόσο από τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά όσο και από τις εξαγωγές της εταιρείας σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 101,25 εκατ. ευρώ το 2024, έναντι 99,89 εκατ. ευρώ το 2023. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ (από 8,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2023.

Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται κυρίως σε δύο παράγοντες: αφενός, στην απόφαση της εταιρείας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, χωρίς να το μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή και αφετέρου, στις αυξημένες αποσβέσεις που προέκυψαν από επενδύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την τελευταία διετία και αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν από το 2025.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία προγραμματίζει ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2025–2026, το οποίο θα αφορά την αναβάθμιση και των τριών εργοστασίων της ΗΠΕΙΡΟΣ σε Άρτα, Ελασσόνα και Δομοκό, καθώς και της Ζώνης Γάλακτος.

Με στρατηγικό σχεδιασμό, επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και προσήλωση στην ποιότητα, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία,  μεταφέροντας τη γεύση και την παράδοση της ελληνικής τυροκομίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με δύο Πλατινένια και ένα Χρυσό Βραβείο τιμήθηκαν τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ στον 10ο διεθνή διαγωνισμό Olymp Taste Awards 2025, έναν θεσμό που αναδεικνύει...

BRANDING

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards η ΗΠΕΙΡΟΣ, η οποία έλαβε φέτος συνολικά 5 βραβεία.

BRANDING

Η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. αύξησε το μερίδιο της στην ελληνική αγορά τυροκομικών σε 13,7% το 2024, ενώ η εταιρεία καταγράφει δυναμική εκκίνηση και στο πρώτο...

BRANDING

Τρεις νέες διεθνείς βραβεύσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σταθερή προσήλωση της ΗΠΕΙΡΟΣ στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, πάντα με σεβασμό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...