Η αγάπη της οικογένειας για τα ζώα την έκανε τη µεγαλύτερη µονάδα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται σε νησί. Ξεκινώντας µε αγάπη και πλήρες αίσθηµα ευθύνης από την σπορά για την παραγωγή της ζωοτροφής µέχρι τη συγκοµιδή της, το τάϊσµα των ζώων αποκλειστικά από µη γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές, το άρµεγµα και τη µεταφορά του γάλακτος στο τυροκοµείο, από το 2009 στις Μέλανες της Νάξου το Τυροκοµείο Πιτταρά δηµιουργεί εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, που παρασκευάζονται από φρέσκο αγελαδινό γάλα το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από την ιδιόκτητη κτηνοτροφική µονάδα.
Ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών
Στα οικογενειακά κτήµατα καλλιεργείται καλαµπόκι και χειµερινά σιτηρά, ένα µεγάλο µέρος από τις χορτονοµές που χρειάζεται η µονάδα. Το σηµαντικότερο όφελος δεν είναι µόνο η αυτοδυναµία σε τροφή αλλά η εξασφάλιση της ποιότητάς της: Τα ζώα τρέφονται κυρίως µε ιδιοπαραγόµενες ζωοτροφές και εξασφαλίζουν το 100% του γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων Πιτταρά. Συστατικά της ποιότητάς τους είναι η διασφάλιση των κανόνων υγιεινής σε συνδυασµό µε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, το άριστα καταρτισµένο επιστηµονικό προσωπικό και η προσήλωση στις παραδοσιακές µεθόδους.
Πλούσια γκάµα προϊόντων
Αυτά είναι η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται µόνο από αγελαδινό γάλα και γεµίζει το στόµα µε βουτυρένια αρώµατα, αφήνοντας τη γλυκιά του επίγευση, η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, τυρί το οποίο ακούγοντας τη φωνή των καλοφαγάδων για πιο µεστή και γεµάτη γεύση µένει στο ωριµαντήριο για τουλάχιστον 12 µήνες και αυτή η µακροχρόνια ωρίµανσή του του έχει δώσει γεύση και χαρακτήρα που θα ζήλευε η καλύτερη παρµεζάνα, το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12Μηνης Ωρίµανσης, προϊόν µε συνταγή που έρχεται από την προηγούµενη χιλιετία µε έντονη και πικάντικη γεύση, η Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι, το Σκληρό Τυρί Σαγανάκι Πιτταρά (σκέτο και µε γεύσεις: Μπούκοβο, Σκόρδο, Βασιλικό, Ρίγανη, Πιπέρι), το Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά, ένα τυρί που φτιάχνεται από πάντα στις Κυκλάδες γνωστό ως Ξινοµυζήθρα και η Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά.
Πολλαπλές βραβεύσεις
Στις πιο πρόσφατες βραβεύσεις του Τυροκοµείου Νικόλα Πιτταρά περιελαµβάνονται οι διακρίσεις στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ στα βραβεία AFFA Athens Fine Food Awards µε το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12µηνης ωρίµανσης και τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12µηνης ωρίµανσης να αποσπούν αντίστοιχα το δεύτερο και το πρώτο βραβείο και οι διακρίσεις στα Mediterranean Taste Awards 2023. Τα προϊόντα Πιτταρά βρίσκονται σε µεγάλες και µικρές αλυσίδες σούπερ µάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγµένα καταστήµατα.
Νοn GMO και ευζωΐα ζώων
Η µονάδα Πιτταρά έχει λάβει Πιστοποίηση Non GMO από τον Οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert σύµφωνα µε το πρότυπο VLOG STANDARD. Επίσης είναι η πρώτη µονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα µε πιστοποιητικό καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων από τον οργανισµό Πιστοποίησης Cosmocert (Animal Welfare Certified).
Στο δίκτυο Aegean Cuisine
Το Τυροκοµείο Πιτταρά έχει ενταχθεί στο δίκτυο Aegean Cuisine για τα προϊόντα Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου και Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου ενώ απέσπασε Χρυσό Βραβείο AUTHENTIC TASTE OF GREECE – 2021 & 2022.