Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με τη συμμετοχή 3 τυροκομείων το πρόγραμμα Best Cheese του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Στο πάντρεμα της τοπικής ταυτότητας με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στοχεύει το πρόγραμμα BEST CHEESE του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ.

Το πρόγραμμα «Παραγωγή νέων τυριών – καινοτομίες στην παραγωγή και βελτίωση τυποποίησης-προώθησης- ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΥΡΙ– BEST CHEESE», παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου Δρ. Γιώργο Σαμούρη, Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ- Δήμητρα. Η παρουσίαση έγινε στο παντοπωλείο Open Farm το οποίο λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση ο Δρ. Γιώργος Σαμούρης, το έργο επιχειρεί να εμπλουτίσει τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων, με τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν τα τοπικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στα προϊόντα, διατηρώντας την ιδιαιτερότητά τους και την τοπική τους ταυτότητα και διασφαλίζοντας υψηλή προστιθέμενη αξία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου, οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να βαθμονομήσουν τυριά από τρία τυροκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα τυριά που προσφέρθηκαν για  τη γευσιγνωσία παρουσίασαν οι Έλενα Ζακχαίου από το Τυροκομείο Νιώτικο, ο Μάρκος Κορτιάνος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου και ο Γιώργος Σέργης από την ΕΑΣ Νάξου. Το Τυροκομείο Ίου Νιώτικο παρουσίασε το νέο προϊόν, το τυρί Σκάρκος από αγελαδινό γάλα και 4 πιπέρια, το οποίο διατίθεται στο εμπόριο ύστερα από ωρίμανση τεσσάρων μηνών.

Η Λουκία Αικατερινιάδου, παλαιότερα Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, παρουσίασε το ζήτημα της προστασίας των τοπικών φυλών ενώ ο Γιώργος Παλησίδης της εταιρείας Geogastronomy είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της παρουσίασης του προγράμματος Best Cheese.

Με πληροφορίες από Dairynews.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αν με ρωτούσες πώς μεγάλωσα, θα σου έλεγα… «με ψωμί και τυρί». Δίνει κι αυτό μια διάσταση των τυριών στην ανθρώπινη διατροφή, στο πέρασμα...

REPORTS

Μετά τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία, η Κύπρος γίνεται η τρίτη χώρα που η «Ελληνικά Γαλακτοκοµεία» αποκτά παραγωγική µονάδα.

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα ΠΟΠ έλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection Quality Awards, αλλά και την σπουδαία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...