Αποτελεί προϊόν µιας από τις πιο δραστήριες ελληνικές οργανώσεις, η οποία στο υπερσύγχρονο τυροκοµείο της παράγει ετησίως 1.250 τόνους Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ και άλλους περίπου 200 τόνους από τα υπόλοιπα τυροκοµικά, µε τη Γραβιέρα ΠΟΠ να καταλαµβάνει το 42% του κύκλου εργασιών της οργάνωσης. Σύµφωνα µάλιστα µε τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου, ∆ηµήτρη Καπούνη, αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιµές εναλλακτικών προϊόντων της Γραβιέρας µε την προσθήκη τρούφας, βοτάνων ή άλλων µυρωδικών σε συνεργασία µε το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Τα προϊόντα αυτά θα βγουν πιθανότατα στην αγορά εντός του 2024. Παράλληλα, η ΕΑΣ Νάξου ετοιµάζει δύο νέα τυροκοµεία, το ένα θα βρίσκεται στο Γλινάδο και η συνολική επένδυση για την κατασκευή του θα φτάσει τα 7,3 εκατ. ευρώ και επιδοτείται κατά 4,9 εκατ. από τη ∆ράση 4.2.1 του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα δηµιουργεί ένα τυροκοµείο στην ορεινή Νάξο για να έχει τη δυνατότητα παραγωγής του τυριού ΠΟΠ Αρσενικό, ούτως ώστε να αξιοποιεί το σύνολο των ποσοτήτων του αιγοπρόβειου γάλακτος που υφίσταται στο νησί, µέρος του οποίου, σύµφωνα µε τον κ. Καπούνη, αυτήν τη στιγµή διοχετεύεται σε γαλακτοβιοµηχανίες στην υπόλοιπη Ελλάδα.