Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Κινέζοι παραγωγοί εγκαταλείπουν σταδιακά το βρεφικό γάλα

«Καράβι που βουλιάζει» φαντάζει η αγορά βρεφικού γάλακτος στην Κίνα, με τους εγχώριους, αλλά και τους διεθνείς παραγωγούς να στρέφονται προς προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση από ενήλικες, ελέω των μειωμένων γεννήσεων και του έντονου ανταγωνισμού.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία από την κορυφαία ερευνητική εταιρεία GlobalData, που δείχνει ότι οι όγκοι των πωλήσεων βρεφικού γάλακτος στην Κίνα αναμένεται να ακολουθήσουν μια αρνητική πορεία ανάπτυξης σε ετήσια βάση της τάξεως του 1-3%, μεταξύ 2023 και 2029.

Ο consumer analyst της Global Data, Mani Bhushan Shukla, ανέφερε ότι παρατηρείται σημαντική αλλαγή στην αγορά βρεφικού γάλακτος της Κίνας, με τις διεθνείς επωνυμίες που αποτελούσαν επί χρόνια τους ηγέτες της αγοράς, να αντιμετωπίζουν πλέον ισχυρό ανταγωνισμό από τους εγχώριους παραγωγούς. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι έπειτα από το σκάνδαλο μελανίνης του 2008, που είχε προκαλέσει έντονη δυσπιστία ανάμεσα στους καταναλωτές της ασιατικής χώρας, οι Κινέζους παραγωγοί έχουν αναγκαστεί να υιοθετήσουν αυστηρότερα μέτρα για την διασφάλιση της ποιότητας και να αναβαθμίσουν τις μονάδες παραγωγής τους.

Το 2023 στην Κίνα καταγράφηκε ο χαμηλότερος ρυθμός γεννήσεων όλων των εποχών, με τον ρυθμό της να κυμαίνεται στις 6,4 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μια δημογραφική μετάβαση προς έναν γηραιότερο πληθυσμό, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις όπως τονίζει η Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της GlobalData για την Κίνα, Elyn Gao.

Αυτό έχουν αντιληφθεί και οι μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής γαλακτοκομικών, όπως η Fonterra, η Danone και η Nestle που στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς προϊόντα που προορίζονται για ενήλικες, την ώρα που ακόμα και οι μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες, όπως η Feihe και η Yili εισέρχονται σταδιακά στον χώρο των προϊόντων που προορίζονται για ενήλικες.

Με πληροφορίες από European Supermarket Magazine

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, ακτιβιστής και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ο Γιάννης Σταθώρης χαράζει τον δικό του δρόμο και στην εγχώρια τυροκομία. Το μωβ διώροφο κτίριο με την...

REPORTS

Με υπερηφάνεια, η βιομηχανία γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ εγκαινίασε το νέο σταθμό συλλογής γάλακτος στη Συδινή Ξάνθης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα...

REPORTS

Χρειαζόμαστε περισσότερες μονάδες καθετοποίησης της πρωτογενούς παραγωγής δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην επίσκεψή του με τον Εντεταλμένο Δημοτικό...

REPORTS

Η ιστορία του τυροκοµείου της οικογένειας Σιαφαρίκα, ξεκινά από το 1930. Αρχικά η συλλογή γάλακτος και η παραγωγή κασεριού γινόταν σε πέντε µικρές αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...