Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παρασκευή 14 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το πρώτο Μουσείο Τυριού στη Γαλλία

Το Παρίσι είναι μεν γεμάτο μουσεία, αλλά μέχρι τώρα η γαλλική πρωτεύουσα δεν διέθετε μουσείο αφιερωμένο σε ένα από τα πιο βασικά πολιτισμικά αγαθά της χώρας, το τυρί. Αυτό πρόκειται να αλλάξει στις 14 Ιουνίου.

Les gérants du futur musée ont réalisé cette projection via l'intelligence artificielle pour donner une idée aux futurs visiteurs de ce à quoi ressemblera le musée. DR (Illustration réalisée par l'IA)

Συγκεκριμένα, ο τυροκόμος Pierre Brisson, ο οποίος μετακόμισε στο Παρίσι πριν από 15 χρόνια και διευθύνει και μια σχολή τυροκομίας, αποφάσισε να ανοίξει ένα Musée du Fromage -όπως το λένε οι Γάλλοι- για να παρουσιάσει τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκόμησης και θα υποδέχεται τους επισκέπτες από τις 14 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για την παρασκευή των γαλλικών τυριών και να ενημερωθούν για την ιστορία της γεωργίας στη Γαλλία. Στην κεντρική έκθεση του μουσείου θα υπάρχουν επιδείξεις τυροκομίας, όπου μπορείτε να λάβετε μέρος σε εργαστήρια και, το σημαντικότερο, να δοκιμάσετε το τελικό προϊόν. Ακούγεται αρκετά ωραίο, έτσι δεν είναι;

«Συνειδητοποίησα ότι στο Παρίσι είχαν ήδη οργανωθεί πολλά πράγματα για την προώθηση του κρασιού. Η κουλτούρα του κρασιού είναι ανεπτυγμένη στη Γαλλία», δήλωσε ο Frisson στο euronews, «Το τυρί είναι επίσης μια μεγάλη ιστορία στη χώρα, αλλά δεν υπήρχαν μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν βαθύτερα για τις διαδικασίες παρασκευής και την κουλτούρα».

Αλλά το μουσείο δεν έχει φτιαχτεί μόνο για να ταΐσει τους πεινασμένους Παριζιάνους και τουρίστες. Ο Frisson πιστεύει ότι η κρίση του κόστους ζωής και η αυξανόμενη απογοήτευση των νέων απέναντι στη σύγχρονη εργασιακή ρουτίνα μπορεί να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στην ύπαιθρο, όπου οι πρακτικές τυροκόμησης θα φανούν χρήσιμες σε νέους επιχειρηματίες.

Υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακά τυριά (η Γαλλία παράγει συνολικά 246 ποικιλίες τυριών), αλλά παρατηρείται  έλλειψη εργατικού δυναμικού για την παραγωγή όλων αυτών. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο σκληρή ζωή. Αλλά … θα μπορούσε να είναι μια πολύ ευτυχισμένη ζωή» είπε: «Ένας καλός τυροκόμος κερδίζει χρήματα και ηθική ανταμοιβή στη ζωή».

«Συνεργαζόμαστε με παραδοσιακούς αγρότες, οπότε θέλουμε οι άνθρωποι [να νιώθουν ότι] ταξιδεύουν κατά κάποιο τρόπο όταν δοκιμάζουν το τυρί. Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού στην αγροτική πλευρά της Γαλλίας», δήλωσε ο Frisson.

Έτσι, αν φαντάζεστε μια ζωή ως τυροκόμος, ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε, μπορείτε να πάτε στο Musée du Fromage (στη διεύθυνση 39 rue Saint-Louis en l’Île, 75004 Παρίσι) από την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το τυρί Χοκάιντο, γνωστό για την εξαιρετική ποιότητά του, κερδίζει δημοτικότητα διεθνώς χάρη στις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες και τις σχολαστικές μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζουν...

REPORTS

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η καλύτερη διαφήμιση για ένα ντόπιο προϊόν αποτελεί η προβολή του σε μια δημοφιλή σειρά που παίζει σε...

REPORTS

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως να συνθέτουν μία χημική ένωση που βρίσκεται στο μύκητα του μπλε τυριού η οποία έχει αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

REPORTS

Το βιολογικό τυρί Witheridge που παρασκευάζεται από την Nettlebed Creamery στέφθηκε Ανώτατος Πρωταθλητής στα Virtual Cheese Awards 2024.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...