Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιο θρεπτικό τυρί με βόσκηση σε ελαιώνα

Η προσθήκη φύλλων ελιάς στη διατροφή των αρνιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους, να αυξήσει τη βιωσιμότητα της αλυσίδας τροφίμων και να δημιουργήσει ένα προϊόν καλύτερης ποιότητας.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φύλλων ελιάς φαίνεται πως μεταφέρονται και στο τυρί που παράγεται από το γάλα. Η προσθήκη φύλλων ελιάς μπορεί επίσης να βελτιώσει το προφίλ των λιπαρών στο τυρί. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Dairy Journal, η προσθήκη 28% φύλλων ελιάς στο σιτηρέσιο των αρνιών μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή ενός τυροκομικού προϊόντος περισσότερο υγιεινού από το συνηθισμένο, που οι καταναλωτές θα εκτιμούσαν και θα πλήρωναν καλύτερα. Η ομάδα των Ιταλών ερευνητών πραγματοποίησε τη μελέτη παρεμβαίνοντας στη διατροφή των αρνιών για 30 ημέρες.  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τυρί που παρασκευάστηκε από την ομάδα πειράματος περιείχε υψηλότερο ποσοστό ακόρεστων λιπαρών οξέων, ενώ το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών ήταν σημαντικά μικρότερο από αυτό της ομάδας ελέγχου. Ενδιαφέρον παρουσίαζε επίσης το γεγονός ότι η παραγωγή γάλακτος της ομάδας πειράματος ήταν μεγαλύτερη από αυτή της ομάδας ελέγχου.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Το πρώτο πιστοποιητικό IFS ESG απέκτησε μέσω του κορυφαίου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος Α.Ε..

REPORTS

Νέα ώθηση στην επισιτιστική πολιτική της ΕΕ που θα αξιοποιεί την κτηνοτροφία ζητούν από την Κομισιόν 125 ευρωπαϊκές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...