Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρωταθλητής στα Virtual Cheese Awards 2024 το βιολογικό τυρί Witheridge

Το βιολογικό τυρί Witheridge που παρασκευάζεται από την Nettlebed Creamery στέφθηκε Ανώτατος Πρωταθλητής στα Virtual Cheese Awards 2024.

Αυτό είναι το τρίτο βιολογικό τυρί που κερδίζει τον Ανώτατο Πρωταθλητή μέσα σε πέντε χρόνια, υποδεικνύοντας ότι το βιολογικό περισσότερο από κάθε άλλη ποιότητα είναι ένα σημάδι ενός νικηφόρου τυριού, όταν δοκιμάζεται σε τυφλή δοκιμασία. Οι δύο προηγούμενοι νικητές αυτής της κατηγορίας ήταν οι Renegade Monk (2020) και La Fresca Margarita (2021).

Τα Virtual Cheese Awards κρίνονται τυφλά στο διαδίκτυο από κορυφαίους επαγγελματίες τυροκόμους και γευσιγνώστες της βιομηχανίας. Τα βραβεία δείχνουν στο κοινό σε όλο τον κόσμο τις καλύτερες πρακτικές στην παρασκευή και την κρίση τυριών.

Η Penny Nagle του Δικτύου Organic Cheesemaker’s είπε: «Αυτό είναι μια ανταμοιβή του πόσο καλή γεύση έχει το βιολογικό γάλα και το τυρί. Το να νικήσει το βιολογικό τυρί όλα τα άλλα χειροποίητα χειροποίητα τυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία είναι ένα επίτευγμα από μόνο του – αλλά το να γίνει αυτό τρία χρόνια στα πέντε σημαίνει ότι τα βιολογικά τυριά αναγνωρίζονται από επαγγελματίες γευσιγνώστες ως έχει πολύ καλύτερη γεύση από τις μη βιολογικές επιλογές. Χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά σε οργανωτικό επίπεδο σχετικά με το μερίδιο αγοράς που έχει το βιολογικό τυρί στην αγορά των βιοτεχνών, αλλά εμείς στο δίκτυο βιολογικών τυροκομικών είμαστε σίγουροι ότι 3 νίκες σε 5 χρόνια είναι στατιστικά εντυπωσιακές».

Η Clare Hadway-Ball της Soil Association λέει για την αγορά βιολογικών τυριών «Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα βιολογικό τυρί να λαμβάνει αναγνώριση για την εξαιρετική γεύση και την ποιότητά του. Τα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25% όλων των βιολογικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ το τυρί είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού, είναι μια μεγάλη πύλη στον κλάδο».

Η Sarah de Wit των Virtual Cheese Awards λέει: «Η ποιότητα του βρετανικού τυριού που μπήκε στα βραβεία μας συνεχίζει να βελτιώνεται, πράγμα που αποτελεί αληθινή απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της δεξιοτεχνίας των Βρετανών παραγωγών τυριού. Είμαστε περήφανοι που ένα βιολογικό τυρί στέφθηκε Ανώτατος Πρωταθλητής. Το Witheridge in Hay είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό τυρί που εντυπωσίασε τους κριτές».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως να συνθέτουν μία χημική ένωση που βρίσκεται στο μύκητα του μπλε τυριού η οποία έχει αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

REPORTS

Ο Pierre Brisson ιδρυτής του πρώτου μουσείου τυριού στη Γαλλία είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με το τυρί και ότι έχει να κάνει με αυτό....

REPORTS

Φαίνεται πως σχεδόν κάθε νέα μόδα στα τυροκομικά, δοκιμάζεται πρωτίστως στη Γαλλία. Ο αριθμός των αυτόματων πωλητών με «artisanal fromage» έχει μεγαλώσει εκθετικά το...

REPORTS

Το Παρίσι είναι μεν γεμάτο μουσεία, αλλά μέχρι τώρα η γαλλική πρωτεύουσα δεν διέθετε μουσείο αφιερωμένο σε ένα από τα πιο βασικά πολιτισμικά αγαθά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...