Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτους μήνες 2025 η κατάθεση φακέλου για το ΠΟΠ Θεσσαλικό Παραδοσιακό Γιαούρτι

«Σύντομα» και πιθανώς πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 με 14 Σεπτεμβρίου) θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφορικά με το ΠΟΠ Θεσσαλό Βαμβάκι και το ΠΟΠ Θεσσαλικό Παραδοσιακό Γιαούρτι, σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης εκτιμά πως η σχετική κατάθεση των δύο φακέλων θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τονίζει πως: «Μετά τα 13 ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα που καταθέσαμε η καταθέτουμε τις επόμενες εβδομάδες , έχουμε δύο ακόμη προϊόντα που ετοιμάζουμε και το οφείλουμε στους Θεσσαλούς . Το ΠΟΠ θεσσαλικό βαμβάκι , για το οποίο θα συνεργαστούμε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το οποίο σήμα θα συνοδεύει και όλα τα προϊόντα που θα γίνονται από αυτό και το Θεσσαλικό παραδοσιακό γιαούρτι .

Και για τα δύο η περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα . Ίσως πριν την ΔΕΘ. Η κατάθεση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο πλαίσιο αδειοδότησης μεγάλων μονάδων αιγοπροβατοτροφίας, η κυβέρνηση της Κύπρου και το Υπουργείο Γεωργίας διαθέτει είκοσι έξι κρατικά και κτηνοτροφικά τεμάχια με στόχο την...

BRANDING

Δύο χρυσά, ένα ασημένιο βραβείο και δύο αστέρια απέσπασε η ΗΠΕΙΡΟΣ σε δύο υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς, με τα προϊόντα της να αναγνωρίζονται άλλη...

REPORTS

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των πιο εμβληματικών τροφίμων και ποτών θα περιλαμβάνει την ειδοποίηση όσων αιτούνται το σήμα όταν...

REPORTS

Σε καθετοποίηση της παραγωγής του προχωρά ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ο οποίος έχει λάβει ήδη την έγκριση ύψους 4 εκατ. ευρώ...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...