Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτους μήνες 2025 η κατάθεση φακέλου για το ΠΟΠ Θεσσαλικό Παραδοσιακό Γιαούρτι

«Σύντομα» και πιθανώς πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7 με 14 Σεπτεμβρίου) θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφορικά με το ΠΟΠ Θεσσαλό Βαμβάκι και το ΠΟΠ Θεσσαλικό Παραδοσιακό Γιαούρτι, σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης εκτιμά πως η σχετική κατάθεση των δύο φακέλων θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τονίζει πως: «Μετά τα 13 ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα που καταθέσαμε η καταθέτουμε τις επόμενες εβδομάδες , έχουμε δύο ακόμη προϊόντα που ετοιμάζουμε και το οφείλουμε στους Θεσσαλούς . Το ΠΟΠ θεσσαλικό βαμβάκι , για το οποίο θα συνεργαστούμε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το οποίο σήμα θα συνοδεύει και όλα τα προϊόντα που θα γίνονται από αυτό και το Θεσσαλικό παραδοσιακό γιαούρτι .

Και για τα δύο η περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα . Ίσως πριν την ΔΕΘ. Η κατάθεση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε καθετοποίηση της παραγωγής του προχωρά ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ο οποίος έχει λάβει ήδη την έγκριση ύψους 4 εκατ. ευρώ...

REPORTS

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία και δίνει το πράσινο φως για την αποστολή του Φακέλου Προδιαγραφών για το...

REPORTS

Το τελικό «νεύµα» από τις Βρυξέλλες αναµένει το «Κασκαβάλ Πίνδου», για να «ανοίξει τα φτερά του» προς τις διεθνείς αγορές, ως ένα Προϊόν Γεωγραφικής...

REPORTS

Το πάντρεμα οίνου και τυριού στο τραπέζι αποτελεί κοινή πρακτική ανά την υφήλιο, όμως όχι η διαδικασία τυροκόμησης και ωρίμανσης με κρασί. Στη Μούρθια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...