Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tαξίδι γεύσης με την πρόβεια Γραβιέρα στα ορεινά της Αργολίδας

Η ιστορία της οικογενειακής τυροκοµικής επιχείρησης Ρόζη ξεκινά περί το 1951 στο όρος Αραχναίο Αργολίδας ή Xέλι για τους ντόπιους µε τον συνονόµατο παππού του Γιώργου Ρόζη να κάνει τα πρώτα του επιχειρηµατικά βήµατα.

Σήµερα ο επικεφαλής της επιχείρησης πλέον µπορεί και προσδίδει στη διαδικασία της τυροκόµησης στοιχεία γαστρονοµικής αντίληψης, ανοίγοντας το βάδισµά του προς το εξωτερικό και διεκδικώντας και κατακτώντας τα τελευταία χρόνια διακρίσεις και βραβεία που αποτελούν το επιστέγασµα στην προσπάθειά του. Μέληµα του δραστήριου τυροκόµου Γιώργου Ρόζη είναι να διευρύνει τις συνεργασίες του µε τους παραγωγούς, όντας και εκείνος µέλος κτηνοτροφικής οικογένειας, ενώ µε την εισκόµιση επιπλέον γάλακτος επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή του και να διαθέσει τα τυριά του και σε εξαγωγές, καλύπτοντας την υφιστάµενη ζήτηση. Σήµερα, εισκοµίζει περίπου 1,5 τόνο πρόβειου γάλακτος ηµερησίως µε βασικό παραγόµενο προϊόν τη Γραβιέρα σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές αλλά και τη βραβευµένη Μυζήθρα Γραβιέρας, ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή και στο τυρί από κατσικίσιο γάλα, συνεργαζόµενος µε ντόπιους κτηνοτρόφους. Τα προϊόντα του τυροκοµείου διατίθενται, εκτός από παντοπωλεία και delicatessen, σε αρκετές µεγάλες αλυσίδες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Κρητικός και My Μarket ενώ επίκειται η τοποθέτησή τους στα ράφια του Σκλαβενίτη.

Η «Βασίλισσα» του Τυροκοµείου

Σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές διατίθεται η βραβευµένη Γραβιέρα Ρόζη, η Βασίλισσα του τυροκοµείου, όπως την αποκαλούν, Τρούφα, άγρια ρίγανη,  θυµάρι, κρόκος Κοζάνης χρωµατιστά πιπέρια, µαύρο πιπέρι και σαφράν δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε παραλλαγή, εναρµονιζόµενες και όχι επικαλύπτοντας την εξέχουσα γεύση που προσφέρει το πρόβειο γάλα, ενώ όπως λέει ο ίδιος ο επικεφαλής του Τυροκοµείου Γιώργος Ρόζης «νέες γεύσεις και παραλλαγές µε µέλι, µπράντι, µοσχάτο, πορτοκάλι αλλά και κάστανο που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα, είναι µερικά από τα νέα τυριά που ετοιµάζω για το µέλλον και έπεται συνέχεια».

 

Σχετικά Άρθρα

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...