Η ανάδειξη της αυθεντικότητας των τυριών που παράγει, τόσο ως προς τον τρόπο παρασκευής τους, όσο και σε σχέση µε τη µέγιστη απόδοση στο τελικό προϊόν των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πρώτης ύλης που χρησιµοποιεί, είναι άλλωστε το «µεγάλο στοίχηµα» για το Τυροκοµείο. Συνολικά η µονάδα συνεργάζεται σήµερα µε περίπου 55 εκτροφές, κυρίως από τα Γρεβενά, αλλά και από την Κοζάνη και την Καστοριά, και κάθε χρόνο εισκοµίζει και επεξεργάζεται γύρω στους 800-900 τόνους γάλα, πρόβειο, γίδινο και αγελαδινό. Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα βιολογικά τυριά εισήλθαν στην γκάµα του τα τελευταία τρία χρόνια µε ώθηση, όπως αναφέρει ο επικεφαλής από το 2012 Βασίλης Σιαφαρίκας, από συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους που µετέτρεψαν τις εκτροφές τους σε βιολογικές. Στην υπόλοιπη γκάµα περιλαµβάνονται, µεταξύ άλλων, Βούτυρο, Κασέρι, Φέτα, Μανούρι, Αιγοπρόβειο τσαντίλας, αλλά και λευκό Αγελαδινό τυρί. Στα πλάνα της επιχείρησης είναι η προοπτική ανέγερσης ενός νέου, µεγαλύτερου, τυροκοµείου, σε απόσταση δύο χιλιοµέτρων από το υφιστάµενο, στην πόλη των Γρεβενών.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου η Βιολογική Φέτα ΠΟΠ Σιαφαρίκα
Από φρέσκο γάλα που έχει συλλεχθεί από ορεινές φάρµες του νοµού Γρεβενών, το οποίο δεν αποβουτυρώνεται ενώ όλη η διαχείρισή του στοχεύει στη διατήρηση της µέγιστης γεύσης, παρασκευάζεται η Βιολογική Φέτα ΠΟΠ του Τυροκοµείου Σιαφαρίκα.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...