Η ιστορία της εταιρείας Αµάραντος έλκει τις ρίζες της στο οµώνυµο ορεινό χωριό της Πίνδου, όπου το 1986 ο Θεόδωρος Παίδης δηµιούργησε ένα µικρό παρασκευαστήριο τυριού. Με την πάροδο του χρόνου τόσο η πλούσια και αυθεντική γεύση, όσο και η προσήλωση στη σταθερή ποιότητα, δηµιούργησαν την ανάγκη για µεγαλύτερη και πιο οργανωµένη παραγωγή. Σήµερα πλέον η παραγωγή γίνεται στη σύγχρονη µονάδα τυροκοµικών προϊόντων στην Καλαµπάκα µε υψηλές προδιαγραφές παραγωγής αλλά µε την ίδια προσήλωση στην παράδοση για ποιότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα προϊόντα παράγονται από πρόβειο και γίδινο γάλα το οποίο συλλέγεται καθηµερινά από παραγωγούς χωριών της ορεινής Πίνδου, γεγονός που σύµφωνα µε τους ανθρώπους του τυροκοµείου, εγγυάται τόσο για τη γεύση, όσο και για την ποιότητα, η οποία έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισµούς. Στο τυροκοµείο Αµάραντος, εκτός από το Κασέρι ΠΟΠ, παράγεται µια µεγάλη γκάµα τυριών όπως Φέτα ΠΟΠ, Γραβιέρα, Μανούρι ΠΟΠ, Ελαφρύ τυρί, Γιαούρτι πρόβειο.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Κασέρι ΠΟΠ από την Τυροκομικά Προϊόντα Αμάραντος
Πλούσιο άρωµα κι ελαφριά βουτυρένια γεύση, η οποία γίνεται πικάντικη κατά την ωρίµανση, χαρακτηρίζει το Κασέρι ΠΟΠ Αµάραντος, που παρασκευάζεται από γάλα αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής µε τον παραδοσιακό τρόπο, µε ζύµωµα και αλάτισµα στο χέρι.
Σχετικά Άρθρα
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
REPORTS
Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...