H οικογένεια Αραπάκη αποφάσισε το 2017 να ανασυγκροτήσει την επιχείρηση που ίδρυσε το 1955 ο παππούς, Αναστάσης. Σήµερα ο συνονόµατός του, επικεφαλής της επιχείρησης και τρίτης γενιάς τυροκόµος, επικεντρώνει το παραγωγικό του ενδιαφέρον στην παραδοσιακή Βαρελίσια Φέτα, και τυροκοµεί επίσης Ξηρή Μυζήθρα από αιγοπρόβειο γάλα, ενώ στα άµεσα σχέδια είναι ένα µαλακό τυρί τύπου ricotta, προκειµένου να διευρυνθεί η γκάµα των προϊόντων. Επίσης σύµφωνα µε τον Αναστάση Αραπάκη, η οικογενειακή επιχείρηση της Βοιωτίας σχεδιάζει την απόκτηση ιδιόκτητου κοπαδιού και στάβλου, συνεργαζόµενη µε κάποιον από τους κτηνοτρόφους που σήµερα της προσφέρουν το γάλα τους. Το δίκτυο διανοµής του Τυροκοµείου, που έχει έδρα την Ελλοπία Θηβών, εντοπίζεται κατά το µεγαλύτερο µέρος του στην Αττική και το υπόλοιπο σε περιφερειακές αγορές µεταξύ των οποίων η Βοιωτία. Μικρότερες ποσότητες προϊόντων διατίθενται κατά διαστήµατα σε χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία. γεύσης και ποιότητας.
REPORTS
Στα καλύτερα τυριά του Τυροκόμου το Τυρί Σχάρας Elikon Αραπάκη
Έντονη γεµάτη γεύση και πλούσια αρώµατα για το Αιγοπρόβειο Τυρί Σχάρας του Τυροκοµείου Αραπάκη, το οποίο έχει δηµιουργήσει το brand Elikon για να διαθέτει τα προϊόντα του στην αγορά.
Σχετικά Άρθρα
REPORTS
Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...
BRANDING
Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.
REPORTS
Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...
REPORTS
Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...
Διαβάστε επίσης
REPORTS
Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.
Χωρίς κατηγορία
Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...
REPORTS
Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.
REPORTS
Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...