Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα σκαριά το νέο εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού της Chobani αξίας 1 δισ. ευρώ

Η αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή γιαουρτιού, Chobani, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου αξίας 1 δισ. ευρώ στη Νέα Υόρκη. Η νέα μονάδα παραγωγής της εταιρείας θα έχει δυνατότητες επεξεργασίας 5,4 εκατ. λίτρων γάλακτος σ’ ετήσια βάση.

Το project της εταιρείας έρχεται έπειτα από μια επένδυση επέκτασης του εργοστασίου της στο Twin Falls του Idaho, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, και μέσω της οποίας η εταιρεία εκτιμά πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Παράλληλα, με το νέο εργοστάσιο, η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει περισσότερες από 1.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ως τοποθεσία του εργοστασίου έχει επιλεχθεί η παρατημένη αεροπορική βάση Griffiss Air Force, και η συνολική του έκταση υπολογίζεται στα 130.064μ2 προκειμένου να στεγαστούν οι ως και 28 γραμμές παραγωγής του. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η Chobani θα αυξήσει την ετήσια προμήθεια γάλακτος της από φάρμες της Νέας Υόρκης στα 2,7 δισ. κιλά, έναντι των 453 εκατ. κιλών που προμηθεύεται αυτή τη στιγμή. Ακόμα, η Chobani σχεδιάζει να συνεργαστεί με ντόπιους αγρότες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, πολιτικούς ηγέτες και κοινωνικές οργανώσεις προκειμένου να εκπαιδεύσει το προσωπικό της και επιτύχει οικονομική ανάπτυξη στα περίχωρα του εργοστασίου.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chobani, Hamdi Ulukaua, δήλωσε σχετικά με το νέο εργοστάσιο ότι «Η Νέα Υόρκη αποτελεί την αφετηρία του ταξιδιού της Chobani. Πριν 20 χρόνια την θεωρούσαμε το ιδανικό μέρος για την ίδρυση της εταιρείας, και παραμένει το κατάλληλο σημείο για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Δουλεύοντας με αφοσιωμένους κτηνοτρόφους και μια ανθεκτική κοινότητα, έχουμε δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό και σπουδαιότερο και από το φαγητό που παράγουμε. Πυροδοτήσαμε ένα κίνημα προς φαγητό καλύτερης ποιότητας που παρασκευάζεται με πάθος και κορυφαία υλικά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων...

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

REPORTS

Στα 54 ευρώ ανά 100 κιλά αναμένεται η μέση τιμή του γάλακτος για το 2025 σύμφωνα με τη Rabobank με μια μικρή μείωση των...

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...