Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα 52 λεπτά παραμένει το αγελαδινό, στερείται ουσίας η όποια συζήτηση για μειώσεις

Σύμφωνα βέβαια με το παρατηρητήριο της ΕΕ, στην Ελλάδα, η μέση τιμή Απριλίου υπολογίζεται στα 52,4 λεπτά το κιλό, δίχως να έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ξεκίνησε το διακριτικό μασάζ στις μικρές μονάδες αγελαδοτροφίας της Κεντρικής Μακεδονίας  για τα τιμολόγια Μαΐου, με τους υπεύθυνους πωλήσεων της μεταποίησης να διαμηνύουν πως έπεται μαχαίρι που θα φέρει τα επόμενα τιμολόγια από 2 μέχρι και 4 λεπτά κάτω από τα σημερινά επίπεδα, δηλαδή κάτω από τα 47  λεπτά το κιλό για τις μικρές μονάδες που παράγουν 1-1,5 τόνο γάλα τη μέρα. Βέβαια, δεν εντοπίζεται λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα βέβαια με το παρατηρητήριο της ΕΕ, στην Ελλάδα, η μέση τιμή Απριλίου υπολογίζεται στα 52,4 λεπτά το κιλό, δίχως να έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Αντίστοιχα, η μέση τιμή του αγελαδινού ενδοκοινοτικά διαμορφώνεται στα 46,3 λεπτά το κιλό, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα από τον Δεκέμβριο του 2023.

«Προς τι η μείωση λοιπόν που μας διαλαλούν; Εμείς πληρώνουμε μετρητά για τις ζωοτροφές και κείνοι δίμηνες επιταγές για το γάλα» θα εξηγήσει αγελαδοτρόφος από το Κιλκίς στην Agrenda. «Κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει από μια μονάδα στην περιοχή και άλλη δεν ανοίγει. Το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι μικρές φάρμες αλλά και οι μεγαλύτερες με 3 και 5 τόνους γάλα την ημέρα».

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, κάποιοι αγοραστές διαμηνύουν πως αν δεν θέλουν οι μικρότεροι κυρίως αγελαδοτρόφοι να συνεργαστούν, τότε θα παραλάβουν περισσότερο ποσοστό πρώτης ύλης από Βουλγαρία και Ρουμανία, όπου λένε πως το αγελαδινό εμπορεύεται στα 43-44 λεπτά. Αν βέβαια κάποιος αναλογιστεί το επιπλέον κόστος μεταφοράς του γάλακτος και λοιπές επιβαρύνσεις, αποδεικνύεται πως αυτή η «απειλή» στερείται βαρύτητας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σημαντική υποχώρηση της κατανάλωσης σε αρκετούς κωδικούς γαλακτοκομικών εξαιτίας του επίμονου πληθωρισμού καταγράφει η ολλανδική Rabobank. Να σημειωθεί πως η έκθεση εστιάζει κυρίως στο...

REPORTS

Καθρέφτη της ποικιλομορφίας του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί το κεφαλοτύρι. Κάθε τόπος και άλλη συνταγή, με κοινό σημείο αναφοράς το αλάτισμά του, καθώς η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...