Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στους 30 εκατ. τόνους το παγκόσμιο έλλειμμα γάλακτος έως το 2030 λέει η IDF

Μέχρι και τους 30 εκατ. τόνους μπορεί να φτάσει το κενό μεταξύ της παγκόσμιας παραγωγής και της ζήτησης για γαλακτοκομικά προϊόντα έως και το 2030 αναφέρει η Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γαλακτοκομικών (IDF), Laurence Rycken, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στην εκδήλωση Dairy Olympics 2025.

Ruurlo, bemesten met Ureum bij Gerwin ter Maat melkveehouder in Ruurlo. fotografie Hans Prinsen

Οι παραδοσιακοί εξαγωγείς – ΕΕ, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία – αντιμετωπίζουν περιορισμούς όσον αφορά τους πόρους και το περιβάλλον.

Η Rycken στην παρουσίαση της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακατανομή των εμπορικών ροών, τονίζοντας πως το μερίδιο της Νέας Ζηλανδίας στις παγκόσμιες εξαγωγές συρρικνώνεται, ενώ η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες αυξάνουν την εγχώρια παραγωγή τους. Η μετατόπιση αυτή αυξάνει τους κινδύνους για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ιδίως σε κατηγορίες όπως το υγρό γάλα και το βούτυρο.

«Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μια πρόκληση μόνο από άποψη όγκου, αλλά και την ανάγκη να διατηρήσουμε τη θρεπτική αξία και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Οι λύσεις πρέπει να είναι παγκόσμιες στο σχεδιασμό, αλλά τοπικές στην εκτέλεση», σημείωσε η επικεφαλής του IDF.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Στο συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2025, τονίστηκε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία χρειάζονται ευέλικτα εργαλεία στήριξης ώστε...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή μειώνει τη διαθεσιμότητα και τη διατροφική αξία των τροφών που καταναλώνουν οι αγελάδες, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να στρέφονται σε εναλλακτικές...

REPORTS

Μια ουσιαστική συνάντηση για τη χάραξη πολιτικής στον γαλακτοκομικό τομέα της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Luxlait στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...