Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα συνεταιριστικά προϊόντα έχουν ελληνική ταυτότητα το μήνυμα εκδήλωσης του ΓάλαΕΛΛΑΣ

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός «ΓάλαΕΛΛΑΣ», με θέμα: «Πώς τα συνεργατικά σχήματα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, της επαρχίας και του πρωτογενούς τομέα», προάγοντας το μήνυμα ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν ελληνική ταυτότητα.

Η συμμετοχή των παραγωγών, των φορέων και του κόσμου της τοπικής κοινωνίας ήταν ιδιαίτερα θερμή, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής εμπειριών γύρω από τη συνεργασία και τη συνεταιριστική δράση.

Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η μεταφορά γνώσης και πληροφορίας προς όλους τους παραγωγούς, ώστε να προβληματιστούν δημιουργικά και να κατανοήσουν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας των συνεργατικών σχημάτων. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προάγεται η επιμόρφωση, η συμμετοχή και η εξωστρέφεια των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΠΑΤ)
  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Εκπρόσωποι από όλους τους Συνεταιρισμούς της ΕΘΕΑΣ
  • Πλήθος συνεργατών και φίλων του Συνεταιριστικού κινήματος
  • Και, φυσικά, το κοινό της περιοχής με ιδιαίτερη αναφορά στους παραγωγούς – κτηνοτρόφους, που είναι η καρδιά του πρωτογενούς τομέα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν λαμπρά παραδείγματα επιτυχημένων συνεργατικών σχημάτων, όπως η ΠΙΝΔΟΣ, ο Συν/σμός Καλαβρύτων, η ΕΒΟΛ, η ΑΜΦΙΓΑΛ, η VENUS, το Οινοποιείο Τυρνάβου, η ΕΑΣ Καβάλας, η ΘεσΓη και πολλοί άλλοι, οι οποίοι λειτουργούν ως πρότυπα για την επαρχία και την ύπαιθρο.

Το μήνυμα που αναδείχθηκε ήταν ξεκάθαρο: Μόνο μέσα από την ομαδικότητα, τη συνέργεια και τον κοινό στόχο μπορούν οι παραγωγοί να οργανωθούν, να δημιουργήσουν, να παράγουν και να επενδύσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο Συνεταιρισμός «ΓάλαΕΛΛΑΣ» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και δεσμεύεται να συνεχίσει να πρωτοστατεί στην ενίσχυση του συνεταιριστικού πνεύματος και της αγροτικής παραγωγής.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς προχώρησαν στην δημοσιοποίηση μιας ψηφιακής εκδοχής του αρχαιότερου αγγλικού βιβλίου γύρω από το τυρί, το οποίο χρονολογείται κοντά...

REPORTS

Το πρώτο πιστοποιητικό IFS ESG απέκτησε μέσω του κορυφαίου φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Μπίζιος Α.Ε..

REPORTS

Νέα ώθηση στην επισιτιστική πολιτική της ΕΕ που θα αξιοποιεί την κτηνοτροφία ζητούν από την Κομισιόν 125 ευρωπαϊκές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...