Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα 40 χρόνια της Τυράς γιόρτασε η Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Με μια λιτή εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, στην πόλη των Τρικάλων, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία γιόρτασε το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουνίου τα τεσσαρακοστά γενέθλια της Τυροκομίας Αδερφών Σαράντη, της εταιρείας από την οποία προέκυψε ο μεγαλύτερος γαλακτοκομικός όμιλος της χώρας.

Η ΤΥΡΑΣ, που αποτέλεσε το πρώτο οικογενειακό τυροκομείο, απέκτησε εταιρική υπόσταση στις 10 Ιουνίου 1985, ενώ το προσωπικό του συνέθεταν η τετραμελής, τότε, οικογένεια Σαράντη και ένας εργαζόμενος.

Στην πορεία των 40 χρόνων, που είναι γεμάτη από δύσβατες διαδρομές αλλά και ιστορίες δημιουργίας, αναφέρθηκαν τόσο οι ιδρυτές Τάκης και Μιχάλης Σαράντης, όσο και οι εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς Στέλιος Δ. Σαράντης (Πρόεδρος Δ.Σ.) και Στέλιος Μ. Σαράντης (Διευθύνων Σύμβουλος).

Ανακοινώθηκε επίσης μια σειρά σημαντικών χορηγιών οι οποίες καλύπτουν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μέσω των Δήμων Τρικάλων και Πύλης, του νοσοκομείου της πόλης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της περιοχής.

Στην εκδήλωση, που συνοδεύτηκε με δεξίωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, επιχειρηματίες, φίλοι της εταιρείας, αλλά και δημοσιογράφοι από τοπικά και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δραστική οικονομία στις δαπάνες προσωπικού, εκλογίκευση των κωδικών παραγωγής προϊόντων, ανάθεση της συγκέντρωσης του γάλακτος σε αξιόπιστους εξωτερικούς συνεργάτες, υποστήριξη των κτηνοτρόφων για τη...

REPORTS

Σχεδόν έτοιµο να ανοίξει τις πύλες του είναι το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών του Αγροτικού Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων, µια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ που...

REPORTS

Και το όνοµα αυτού, «Κερκινέλα». Ένα ηµίσκληρο τυρί, από βουβαλίσιο γάλα, αρωµατισµένο µε βασιλικό, δυόσµο και ρίγανη, που τρώγεται και στη φυσική του µορφή,...

FARMING

Ανάπτυξη βρώσιμων films από αλεύρι τριτικάλε, εμπλουτισμένων με φυσικά συντηρητικά όπως η ναταμυκίνη, δείχνει τον δρόμο προς ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον στη συσκευασία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...