Όλα αυτά τα χρόνια και µέσω της συνεχούς εφαρµογής προγραµµάτων εκσυγχρονισµού σε συνδυασµό µε τη φροντίδα, τη γνώση και το µεράκι του ανθρώπινου δυναµικού, το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ έχει επιτύχει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, που συνδυάζουν την παράδοση µε τους σύγχρονους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν στις βιοµηχανίες τροφίµων (ΗΑCCΡ, ΙSΟ 22000).
Με 65 κωδικούς στην αγορά και νέο προϊόν το Κεφίρ
Σήµερα η γαλακτοβιοµηχανία ΕΒΟΛ παράγει 65 κωδικούς γαλακτοκοµικών προϊόντων (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο κ.ά.), µε το γάλα κακάο και την ιδιαίτερη χαρακτηριστική συσκευασία του να αποτελεί σήµα κατατεθέν.
Συνεχώς δε προωθούνται στην αγορά νέα προϊόντα, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η ακόµη µεγαλύτερη επέκταση του δικτύου διανοµής, προκειµένου τα προϊόντα της συνεταιριστικής γαλακτοβιοµηχανίας του Βόλου να βρίσκονται στα ράφια όλης της χώρας. Ήδη εδώ και έναν µήνα κυκλοφορεί στην αγορά ένα νέο προϊόν της ΕΒΟΛ, το Κεφίρ, σε δύο κωδικούς, το οποίο έχει κερδίσει την εµπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.
Αξίζει να σηµειωθεί ότι η συνεταιριστική γαλακτοβιοµηχανία του Βόλου είναι πρωτοπόρος στον κλάδο παραγωγής πιστοποιηµένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος (γίδινο και αγελαδινό εµφιαλωµένο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και τα παράγωγα αυτών- γιαούρτι γίδινο και πρόβειο βιολογικό, γίδινο βούτυρο βιολογικό και γίδινο τυρί βιολογικό), τα οποία διαθέτει µαζί µε τα συµβατικά.
∆υναµική παρουσία
Τα ηνία της Ένωσης του Βόλου κρατάει σήµερα ο Στέφανος ∆ιακοµής, ο οποίος βρέθηκε επί σειρά ετών κοντά στην εµβληµατική φιγούρα του Νικήτα Πρίντζου, που οδήγησε την οργάνωση σε οικονοµική υγεία και δυναµική παρουσία στην αγορά, µια πορεία που συνεχίζεται µέχρι σήµερα.
Αύξηση του τζίρου το 2023
Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Τυροκόµος «το 2023 ήταν πολλαπλά δύσκολη χρονιά. Οι απότοµες αυξήσεις στα λειτουργικά και µεταφορικά κόστη, που επέφεραν τα δυσεπίλυτα προβλήµατα που προέκυψαν στην εφοδιαστική αλυσίδα από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση του πληθωρισµού, οι µεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή µας, καθώς και τα πρωτόγνωρα πληµµυρικά φαινόµενα που βιώσαµε µας έφεραν αντιµέτωπους µε πολλά προβλήµατα. Παρά ταύτα µε οµαδική δουλειά κερδίσαµε όλες τις µάχες και καταφέραµε ένα αξιόλογο αποτέλεσµα. Πιο συγκεκριµένα, ο τζίρος ξεπέρασε τα 22.500.000,00 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε ποσό µεγαλύτερο του 1.000.000,00 ευρώ. Να σηµειώσω ότι η αύξηση του τζίρου σε σύγκριση µε την περσινή χρονιά ξεπέρασε το 20%. Σε αυτό συνετέλεσε και η σχέση εµπιστοσύνης που έχουµε χτίσει τόσο µε τους παραγωγούς – µέλη µας, όσο φυσικά και µε τους εργαζοµένους, οι οποίοι έχουν µεγάλο µερίδιο στην επιτυχία της ΕΒΟΛ» ανέφερε ο ίδιος -µε τα επίπεδα τζίρου και των πωλήσεων να αναµένεται να κυµανθούν στα ίδια επίπεδα και το 2024.
Σηµειώνεται ότι στον αγροτικό τοµέα, η οργάνωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους), προσφέροντάς τους αγροτικά εφόδια σε χαµηλές τιµές και παρεµβαίνοντας στην αγορά των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων µε τιµές υψηλότερες διαχρονικά.
Στη ∆ράση «Ερευνώ – Καινοτοµώ»
Πρόσφατα ο ΑΣ Βόλου επιλέχθηκε για να συµµετέχει, σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήµιο Αιγαίου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθήνας, αλλά και άλλους φορείς, όπως ο ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ, στη δράση «Ερευνώ – Καινοτοµώ» του Υπουργείου Οικονοµικών, που ως στόχο έχει την έρευνα, δηµιουργία και παραγωγή καινοτόµων και ιδιαίτερα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων. Άλλωστε αυτό αποτελεί το όραµα της ανάπτυξης του Συνεταιρισµού, που έχει εξελιχθεί σε ένα υγιές παράδειγµα επιχειρηµατικότητας. «Πολλοί από εµάς έχουµε συνδέσει µεγάλο κοµµάτι της ζωής µας µε την τοπική γαλακτοβιοµηχανία. Αυτό που αγαπάς το υπηρετείς, το εξελίσσεις και το παραδίδεις στις επόµενες γενιές. Μοναδικό µέληµα της διοίκησης της ΕΒΟΛ είναι η διατήρηση της υγιούς ανάπτυξής της» ανέφερε µεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην έκδοση «Τυροκόµος» ο Στέφανος ∆ιακοµής, σηµερινός πρόεδρος του ∆Σ της Γαλακτοβιοµηχανίας του Βόλου.