Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το κόκκινο κρασί και το τυρί μπορεί να αποτρέψουν την γνωστική «έκπτωση» σύμφωνα με μελέτη στην Αϊόβα

Η κατανάλωση τυριού και κόκκινου κρασιού θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της άνοιας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Η μελέτη, του αμερικανικού πανεπιστημίου που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease, διαπίστωσε ότι ένα καθημερινό ποτήρι κόκκινο καθημερινά, καθώς και η κατανάλωση τυριού και ένα εβδομαδιαίο γεύμα αρνιού, βοήθησαν στη μείωση του κινδύνου άνοιας λόγω των επιπέδων πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, που τον προστατεύουν από την βλάβη.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα διεξήχθη σε 1.800 Βρετανούς από τη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 46 έως 77 ετών, διαπίστωσε ότι το πολύ αλάτι ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας για την εξασθενημένη γνωστική λειτουργία, αλλά μια ημερήσια δόση κρασιού και τυριού βοήθησε.

Κατανάλωση φαγητού

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη — επιλεγμένοι από εμπεριστατωμένες γενετικές και υγειονομικές πληροφορίες — ρωτήθηκαν για την κατανάλωση φρέσκων φρούτων, αποξηραμένων φρούτων, ωμά λαχανικά και σαλάτας, μαγειρευτά λαχανικά, λιπαρά ψάρια, άπαχο ψάρι, επεξεργασμένο κρέας, πουλερικά, μοσχάρι, αρνί , χοιρινό, τυρί, ψωμί, δημητριακά, τσάι και καφές, μπύρα και μηλίτης, κόκκινο κρασί, λευκό κρασί και σαμπάνια και οινοπνευματώδη ποτά.

Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να ολοκληρώσουν ένα τεστ υγρής νοημοσύνης (FIT) από το 2006 έως το 2010 και ξανά σε δύο αξιολογήσεις παρακολούθησης από το 2012 έως το 2013 και το 2015 έως το 2016.

Το τυρί αποδείχθηκε ότι είναι η πιο προστατευτική τροφή ενάντια στα γνωστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη ζωή, ακόμη και αργότερα στη ζωή. Επιπλέον, τα καθημερινά ποτήρια αλκοόλ, ιδιαίτερα κόκκινου κρασιού, και αρνιού που καταναλώνονταν εβδομαδιαίως –αν και όχι άλλα κόκκινα κρέατα– βρέθηκε ότι βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη γνωστική λειτουργία.

Το αλάτι βρέθηκε ότι είναι το χειρότερο προϊόν για κατανάλωση, με τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ να αυξάνεται σημαντικά όταν καταναλώνεται σε υψηλά επίπεδα.

Δοκιμές

Ο Δρ Auriel Willette, επίκουρος καθηγητής στην Επιστήμη των Τροφίμων και την Ανθρώπινη Διατροφή, δήλωσε: «Ενώ λάβαμε υπόψη αν αυτό οφείλεται μόνο στο τι τρώνε και πίνουν οι εύποροι, απαιτούνται τυχαίες κλινικές δοκιμές για να καθοριστεί εάν κάνουμε εύκολες αλλαγές στο Η διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει τον εγκέφαλό μας με σημαντικούς τρόπους».

Ο υποψήφιος διδάκτορας νευροεπιστήμης Brandon Klinedinst πρόσθεσε ότι γενετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο, αλλά ότι «οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο και τη γνωστική έκπτωση συνολικά».

Είπε: «Ίσως η ασημένια σφαίρα που ψάχνουμε να αναβαθμίζει τον τρόπο που τρώμε. Η γνώση του τι συνεπάγεται αυτό συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της νόσου του Αλτσχάιμερ και στη θέση αυτής της ασθένειας σε αντίστροφη τροχιά».

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστός στην απόφαση του να προχωρήσει στην αποεπένδυση παγκόσμιων εμπορικών σημάτων του παρέμεινε ο συνεταιριστικός κολοσσός της Νέας Ζηλανδίας, Fonterra, θέτοντας ως προτεραιότητα της...

REPORTS

«Καράβι που βουλιάζει» φαντάζει η αγορά βρεφικού γάλακτος στην Κίνα, με τους εγχώριους, αλλά και τους διεθνείς παραγωγούς να στρέφονται προς προϊόντα που προορίζονται...

REPORTS

Ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Eko-Süd (Eco-Milk) στο Αζερμπαϊτζάν τιμά τις νομαδικές ρίζες και ανοίγει νέους δρόμους στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

REPORTS

Στην παραγωγή ενός τυριού τύπου φέτας ποντάρει η Lactalis USA, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια επένδυση ύψους 55 εκατ. δολαρίων για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...