Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άνθιση της ιταλικής τυροκομίας με τη συμμετοχή 50+ τυροκομείων

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Parmigiano Reggiano, το “Caseifici Aperti”, μετέφερε για δύο μέρες το κοινό, 12 και 13 Απριλίου, με τις τυροκομικές μονάδες και πολιτιστικά σημεία της περιοχής να διαδίδουν τη γεύση και την παράδοση.

Δεν πρόκειται για μια απλή ξενάγηση τους στάβλους ή τα ωριμαντήρια του τυριού, αλλά για μια αυθεντική εμπειρία μέσα στον χρόνο. Με τις χειροποίητες μεθόδους παραγωγής του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ να αποκαλύπτωνται, η παράδοση παραμένει αναλλοίωτη πάνω από εννέα αιώνες. Με μόνο τρία φυσικά υλικά, φρέσκο γάλα, αλάτι και πυτιά, και χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή πρόσθετων, η παραγωγή του τυριού συνεχίζει όπως και 1000 χρόνια πριν.

Ο ετήσιος θεσμός “Caseifici Aperti” αναδεικνύει τον τουρισμό τροφίμων με βασικό πυλώνα το Parmigiano Reggiano. Η άμεση εμπειρία της επίσκεψης στα τυροκομεία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταδοθούν η μοναδικότητα και οι αξίες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προβάλλοντας τη παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής, τη βαθιά σύνδεση με τον τόπο καταγωγής και τη πλούσια τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Ένα διήμερο, 50 τυροκομία, ένα τυρί

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, σε 51 τυροκομεία στις επαρχίες Πάρμα, Ρέτζιο Εμίλια, Μόντενα, Μπολόνια και Μάντοβα. Μέσω ξεναγήσεων, δοκιμών, και έχοντας τη δυνατότητα για απευθείας αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς, οι επισκέπτες γνώρισαν το τοπικό προϊόν.

Όπως αναφέρει ο Nicola Bertinelli από το Consorzio Parmigiano Reggiano «Για 13η χρονιά, τα τυροκομεία του Consorzio ανοίγουν τις πόρτες τους, όχι μόνο για να δείξουν πώς παράγεται το Parmigiano Reggiano, αλλά για να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από το προϊόν. Όποιος το ζήσει, καταλαβαίνει γιατί πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι τυρί».

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα δύο φορές τον χρόνο και θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2025.

 

Πληροφορίες από: parmigianoreggiano.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το µέγεθος της παγκόσµιας αγοράς τυριού προβλέπεται να αυξηθεί από 199,14 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2025 σε 283,10 δις έως το 2032, παρουσιάζοντας ετήσιο...

REPORTS

Στα 166,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς τυριού ως το 2034 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,6%,...

REPORTS

Σε έξαρση βρίσκεται η δερματίτιδα που ταλανίζει τους Γάλλους κτηνοτρόφους, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει στα 51 και τις θανατώσεις να ανέρχονται...

REPORTS

Τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη γαλακτοπαραγωγική εκμετάλλευση και μονάδα παραγωγής σκόνης γάλακτος παγκοσμίως ετοιμάζεται να κατασκευάσει η GEA στην Αλγερία. Η έναρξη της κατασκευής του έργου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...