Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τραβάει «επενδύσεις» το μπλε τυρί, διευρύνεται η αγορά, πληθαίνουν οι πειραματισμοί

Η αγορά του μπλε τυριού αναπτύσσεται δυναμικά παγκοσμίως και αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη μέχρι το 2032.

Το μπλε τυρί, γνωστό και ως τυρί με «φλέβες», είναι ένα γενικός όρος που χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο, αγελαδινό ή γίδινο γάλα και ωριμάζει με καλλιέργειες του μύκητα Penicillium.

Οι κύριοι παίκτες στην αγορά περιλαμβάνουν τις εξής εταιρείες: The Exmoor Blue Cheese Company, Cornish Cheese Company, Blue Cow Cheese Company, Saputo Cheese USA Inc., Point Reyes Farmstead Cheese Co., Montforte Cheese, Murray’s Cheese, Organic Valley, Rogue Creamery, και Maytag Dairy Farms.

Στην αγορά του μπλε τυριού υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων της gorgonzola, του Castello double crème blue, του Roquefort, του stilton και του Castello traditional Danish blue. Χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα, όπως σάλτσες, επικαλύψεις και γλυκά, καθώς και ως προσθήκη σε σαλάτες, σάντουιτς, πίτσες και μπέργκερ.

Επιπλέον, η μακρόχρονη διάρκεια ζωής του μπλε τυριού, η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα τροφής πλούσια σε πρωτεΐνες και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς. Ωστόσο, η αυξημένη ευαισθησία των καταναλωτών για την υγεία και η αύξηση του κόστους του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων περιορίζουν την ανάπτυξη της αγοράς. Αντίθετα, οι χώρες που παράγουν μπλε τυρί μπορούν να επεκτείνουν την αγορά τους εξάγοντάς το σε περιοχές όπου ο πληθυσμός και η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει αυξηθεί, όπως στην Ασία-Ειρηνικό και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ευκαιρία για τους κατασκευαστές να στοχεύσουν σε αυτήν την ανεξερεύνητη αγορά.

Η αγορά του μπλε τυριού είναι χωρισμένη σε κατηγορίες με βάση τον τύπο, την πηγή, την υφή, το κανάλι διανομής και την περιοχή. Ανάλογα με τον τύπο, η αγορά χαρακτηρίζεται ως gorgonzola, Castello double crème blue, Roquefort, stilton και Castello traditional Danish blue. Βάσει της πηγής, κατηγοριοποιείται σε γάλα προβάτου, γάλα αγελάδας, γάλα κατσίκας και άλλες πηγές. Ανάλογα με την υφή, διαιρείται σε σκληρό μπλε τυρί, μαλακό μπλε τυρί, ημίσκληρο μπλε τυρί και οι ενδιάμεσες παραλλαγές. Όσον αφορά το κανάλι διανομής, χωρίζεται σε online καταστήματα, εξειδικευμένα καταστήματα, σούπερ μάρκετ/υπεραγορές και άλλα. Όσον αφορά την περιοχή, μελετάται σε βάθος στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Η έκθεση παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση των τρεχουσών τάσεων, των κινητήριων δυνάμεων και της δυναμικής της αγοράς του μπλε τυριού για να διαφωτίσει τις υπάρχουσες ευκαιρίες και τις περιοχές επενδύσεων. Προσφέρει ποιοτικές τάσεις καθώς και ποσοτική ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς από το 2018 έως το 2025 για να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν το σκηνικό της αγοράς.

Τα βασικά οφέλη για τους ενδιαφερόμενους

Η έκθεση παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση των τρεχουσών τάσεων, των κινητήριων δυνάμεων και της δυναμικής της αγοράς του μπλε τυριού για να αποσαφηνιστούν οι ευκαιρίες που επικρατούν και να αξιοποιηθούν οι τσέπες των επενδυτών.

Προσφέρει ποιοτικές τάσεις καθώς και ποσοτική ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς από το 2018 έως το 2025 για να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν το σκηνικό της αγοράς.

Η λεπτομερής ανάλυση των κύριων τμημάτων αποκαλύπτει τον τύπο του μπλε τυριού που προέρχεται από διάφορες πηγές. Η ανταγωνιστική νοημοσύνη της βιομηχανίας αναδεικνύει τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν οι κύριοι παίκτες σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, καθώς και τις υφιστάμενες ευκαιρίες της αγοράς. Οι κύριοι παίκτες της αγοράς μπορούν να κατανοήσουν τον ανταγωνιστικό προσανατολισμό της αγοράς.

Κύρια Τμήματα της Αγοράς

Ανάλογα με τον τύπο:

  • Gorgonzola
  • Castello Double Crème Blue
  • Roquefort
  • Stilton
  • Castello Traditional Danish Blue

Ανάλογα με την πηγή:

  • Γάλα προβάτου
  • Γάλα αγελάδας
  • Γάλα κατσίκας
  • Άλλες πηγές

Ανάλογα με την υφή:

  • Σκληρό μπλέ τυρί
  • Μαλακό μπλέ τυρί
  • Ημίσκληρο μπλε τυρί

Ανάλογα με το κανάλι διανομής:

  • Ηλεκτρονικό Εμπόριο
  • Εξειδικευμένα Καταστήματα
  • Σούπερ μάρκετ/Υπεραγορά
  • Άλλα

Πηγή: einnews.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

REPORTS

Κοντά στην εξαγορά της γαλακτοβιοµηχανίας Κολιός βρίσκεται σύµφωνα µε πληροφορίες από πηγές της αγοράς η γαλλική πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, Lactalis. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε...

REPORTS

H πίστη στην εθνική τυροκομική παράδοση οδηγεί μεγάλους ομίλους και συνεταιρισμούς στην Ιταλία σε συμπράξεις στρατηγικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση σκληρών τυριών,...

REPORTS

Συνέργειες σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων για τη μία ή την άλλη πλευρά, κοινά εμπορικά δίκτυα και δίκτυα προμηθειών και διανομής, διεύρυνση των εξαγωγών θα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...