Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τσένταρ και μοτσαρέλα οδηγούν την παγκόσμια αγορά του τυριού

Το µέγεθος της παγκόσµιας αγοράς τυριού προβλέπεται να αυξηθεί από 199,14 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2025 σε 283,10 δις έως το 2032, παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης (CAGR) 5,15%, αφήνοντας πίσω τις γκρίζες µέρες της πανδηµίας.

Mάλιστα, σύµφωνα µε έρευνα αγοράς της Fortune Business Insights, το 2024, η αγορά τυριού αποτιµήθηκε στα 191,94 δισ. δολάρια ΗΠΑ µε την Ευρώπη να µε µερίδιο αγοράς 49,13%.

Η τυροκοµική βιοµηχανία στις ΗΠΑ προβλέπεται να αναπτυχθεί, φτάνοντας σε εκτιµώµενη αξία τα 62,66 δισ. δολάρια το 2032, λόγω της µεγάλης χρήσης τυριού ως συστατικού στα πιο δηµοφιλή είδη γρήγορου φαγητού, όπως πίτσα. Η κατανάλωση τυριού µεταξύ των καταναλωτών αυξάνεται λόγω της ευελιξίας και της διαθεσιµότητας ποικιλιών. Επίσης η ζήτηση για φυσικά τυριά, όπως το τσένταρ, η παρµεζάνα και άλλα, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξηµένης διάρκειας ζωής του προϊόντος και ενός ελκυστικού προφίλ γεύσης. Επιπλέον, η αύξηση των ιδιωτικών ετικετών στις αναπτυσσόµενες χώρες και η ζήτηση για δυτική κουζίνα έχουν ενισχύσει την αγορά.

Να σηµειωθεί ότι η πανδηµία είχε σηµαντικό αντίκτυπο στη συνολική αλυσίδα εφοδιασµού, από την πρώτη ύλη έως τις διανοµές του τελικού προϊόντος τυριού. Η πανδηµία επηρέασε τους κατασκευαστές µε ποικίλους τρόπους στις χώρες εξαγωγής, εισαγωγής και αυτάρκειας. Στις περισσότερες χώρες εξαγωγής, όπως η Νέα Ζηλανδία, η Γερµανία, οι ΗΠΑ και άλλες, το σοκ οδήγησε σε υπερπροσφορά γάλακτος και, κατά συνέπεια, σε πτώση των τιµών των παραγωγών, η οποία ήταν ανά περίπτωση. Στις χώρες εισαγωγής, η επίδραση σχετιζόταν κυρίως µε το κανάλι αγοράς στο οποίο συµµετείχαν οι παραγωγοί. Η Γαλλία, µια χώρα πλούσια σε γαλακτοπαραγωγούς γνωστούς για την παραγωγή τυριού υψηλής ποιότητας, αντιµετώπισε προβλήµατα µε τις πωλήσεις προϊόντων κατά τη διάρκεια της πανδηµίας.

Γαλλικές ζώνες με παράδοση

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα 166,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς τυριού ως το 2034 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 4,6%,...

REPORTS

Σε έξαρση βρίσκεται η δερματίτιδα που ταλανίζει τους Γάλλους κτηνοτρόφους, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει στα 51 και τις θανατώσεις να ανέρχονται...

REPORTS

Τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη γαλακτοπαραγωγική εκμετάλλευση και μονάδα παραγωγής σκόνης γάλακτος παγκοσμίως ετοιμάζεται να κατασκευάσει η GEA στην Αλγερία. Η έναρξη της κατασκευής του έργου...

REPORTS

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η παγκόσμια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...