Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δίμηνο πρόγραμμα «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη» στο ΓΠΑ με προθεσμία 16/5

Δήλωσε συμμετοχή έως 16/5 στο δίμηνο πρόγραμμα «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη» που παρέχει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

Πιο αναλυτικά, σκοπός του προγράμματος «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη» είναι η αξιόπιστη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην τυροκομική τεχνολογία, στις ορθές πρακτικές και τους κανονισμούς που εφαρμόζονται κατά την παραγωγή διάφορων κατηγοριών τυριών. Έχει οργανωθεί με σκοπό την παροχή βασικών γνώσεων για την τυροκομία, καθώς και για τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις που συνδέονται με αυτήν. Δίνει τη δυνατότητα της διά ζώσης συμμετοχής σε διαδικασίες παραγωγής ορισμένων εμβληματικών τυριών ή τουλάχιστον της σύγχρονης παρακολούθησης από απόσταση σε πραγματικό χρόνο.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Γκόλφω Μοάτσου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο της Γαλακτοκομίας.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αικατερίνη Μοσχοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου του ΓΠΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη» , οι καινοτομίες που διαθέτει είναι οι εξής:
  • Δυνατότητα διά ζώσης ή σύγχρονης εξ αποστάσεως παρακολούθησης της πρακτικής διαδικασίας παραγωγής.
  • Βιωματική εκπαίδευση με συμμετοχή σε παραγωγή εμβληματικών ελληνικών τυριών.
  • Χρήση μοναδικού ημιπιλοτικού εξοπλισμού του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ.
  • Διδασκαλία από εξειδικευμένους καθηγητές και ερευνητές με εμπειρία σε θεωρία και πράξη.
  • Εστίαση σε παραδοσιακά και καινοτόμα τυριά με πολιτιστική και εμπορική σημασία.
  • Σύνδεση εκπαίδευσης με πραγματικές ανάγκες της αγοράς και προοπτικές ανάπτυξης.
πρόγραμμα «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη»
Το πρόγραμμα «Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη» απευθύνεται σε:
  • Αρχάριους τυροκόμους, που επιθυμούν να αποκτήσουν αξιόπιστες πιστοποιημένες βασικές γνώσεις τυροκομίας.
  • Έμπειρους τυροκόμους, που θέλουν να αυξήσουν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν στο αντικείμενο.
  • Πτυχιούχους θετικών ή οικονομικών επιστημών, με ενδιαφέρον για τον κλάδο της αγροδιατροφής.
  • Φοιτητές, σπουδαστές και αποφοίτους ειδικοτήτων σχετικών με γεωπονία, τεχνολογία τροφίμων, διατροφή, αγροτουρισμό, γαστρονομία κ.ά.
  • Νέους και νέες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της παραγωγής τυριών.
  • Επαγγελματίες του πεδίου της γαστρονομίας, που επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστική τεχνογνωσία στην τυροκομία.
  • Απασχολούμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, με σκοπό να βελτιώσουν και να πιστοποιήσουν την τεχνογνωσία τους.
  • Επαγγελματίες και εργαζόμενους στον γαλακτοκομικό τομέα ή στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
  • Λάτρεις των τυριών και της τυροκομίας.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι σήμερα, 16 Μαΐου.

Κάνε αίτηση ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΓΠΑ

Σχετικά Άρθρα

SPECIALS

Η αγάπη του για το τυρί τον οδήγησε, χωρίς περιστροφές, στο δρόµο για τη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων. Λάτρης της φέτας, όπως τονίζει, επιδίωξε να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Κορινθίας για την «Ενίσχυση της Ενεργειακής Μετάβασης στην Αλυσίδα Αξίας του Γαλακτοκομικού Τομέα»

REPORTS

Ενδοκοινοτικά η μέση τιμή γάλακτος έφτασε τα 0,537 €/kg, με μια πτώση τον Μάρτιο μεν, η οποία όμως παραμένει πάνω από τον πενταετή μέσο...

REPORTS

Η παραγωγή ζυμώμενων γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μία διαδικασία που εκτείνεται σε όλo τον κόσμο και συχνά έχει τις ρίζες της στην παράδοση και αποτελεί...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...