Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Αλάτι, γάλα και μαγιά το μυστικό της επιτυχίας για το Τυροκομείο Πάικο

Με βασικό σλόγκαν το «αλάτι, γάλα και µαγιά» το Τυροκοµείο Πάικο συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή ποιοτικών τυροκοµικών προϊόντων.

Με ναυαρχίδα πάντα τον Μπάτζο ΠΟΠ και βελτιώνοντας χρόνο µε το χρόνο τη αρχική συνταγή του, το Τυροκοµείο Πάικο προσελκύει συνεχώς νέους φανατικούς σε αυτό το είδος τυριού καταναλωτές, ατενίζοντας µε αισιοδοξία το µέλλον του τυροκοµικού κλάδου.

Ο «Μπάτζος» είναι ένα ιδιαίτερο Π.Ο.Π. ηµίσκληρο τυρί της Κεντρικής Μακεδονίας, της ∆υτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, µε πολλές ακανόνιστες σε όλη τη µάζα του τρύπες, ευχάριστη υπόξινη, ελαφρώς πικάντικη και αλµυρή γεύση. Το προϊόν αυτό φτιάχνεται µε πολλή αγάπη και µεράκι και αποτελεί προσωπικό καθηµερινό στοίχηµα µε την τελειότητα για τον Αθανάσιο Σταπατώρη. Με συνταγές 80 και πλέον ετών από παππούδες, του χωριού του Λάκκα Γιαννιτσών, καθώς επίσης και συµβουλές του πατέρα του Κωνσταντίνου Σταπατώρη, που εργάζονταν ως µάστορες στα παραδοσιακά τυροκοµεία της περιοχής, του Ζαρκάδα, του Πρέµτση και του Στεργιούλα, µε µυστικά που ελάχιστοι
γνωρίζουν, συνέθεσε στην ήδη υπάρχουσα συνταγή ένα προϊόν του οποίου η τεχνογνωσία είναι µοναδική.

Φέτα ΠΟΠ και Γίδινο

Παράλληλα µε το µεράκι για την παραγωγή Μπάτζου, το Τυροκοµείο Πάικο κερδίζει µέρα µε τη µέρα µερίδιο αγοράς και µε τα εξίσου γνήσια λευκά τυριά, τη Φέτα ΠΟΠ και το Γίδινο. Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγµένα µε γάλα που προέρχεται από κτηνοτροφικές µονάδες ελευθέρας βοσκής της περιοχής του όρους Πάικο µε πρωταρχικό µέληµα την  ποιότητα.

«Είναι η ίδια µας η ζωή»

«Η πίστη στη διατήρηση της παράδοσης, ο σεβασµός στο περιβάλλον, η εκµετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και η σφραγίδα ποιότητας αποτελούν τις κυρίαρχες έννοιες στη φιλοσοφία παραγωγής του τυροκοµείου µου. Αγαπάµε αυτό πού κάνουµε και έχουµε συνειδητοποιήσει πλέον πως η τυροκοµία δεν αποτελεί ένα κοµµάτι της ζωής µας, αλλά είναι η ίδια µας η ζωή…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τυροκοµείου Αθανάσιος Σταπατώρης.

Όπως ο ίδιος άλλωστε διηγείται: «Οι πρώτες µου εικόνες από την παιδική µου ηλικία, πέντε ετών περίπου, ήταν η γιαγιά µου να φτιάχνει στην αποθήκη του πατρικού µου σπιτιού Μπάτζο. Σε µια σκάφη στηριγµένη σε κλούβες, η τσαντίλα γεµάτη Μπάτζο, τυλιγµένη µε κόµπους και βάρος από πάνω, να προσπαθούµε να ξεκλέψουµε έστω µια µπουκιά φρέσκου τυριού. Τι αρώµατα! Τι αναµνήσεις! Είναι εικόνες ανεξίτηλα χαραγµένες στο µυαλό µου, που δεν θα χαθούν ποτέ και θα µε καθοδηγούν σε κάθε βήµα της επαγγελµατικής µου σταδιοδροµίας…».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι αγρότες-μέτοχοι της Fonterra έδωσαν σε ποσοστό 88,47% το πράσινο φως για την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, Mainland Group,...

BRANDING

Η Arla Foods Ελλάς είδε τον καθαρό κύκλο εργασιών της να ανέρχεται σε περίπου 68,933 εκατ. ευρώ το 2024 σημειώνοντας αύξηση ύψους 7,32% σε...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου το πράσινο φως για τη συγχώνευση μεταξύ των FrieslandCampina και Milcobel, καθώς έπειτα από την έρευνα...

BRANDING

Ο συνεταιριστικός κολοσσός στον χώρο των γαλακτοκομικών Fonterra γνωστοποίησε την πρόθεση της να επενδύσει περίπου 37 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στο Νότιο Κάτενμπερι,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...