Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Aυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα Κέρκυρας με σφραγίδα ποιότητας Οικογένειας Λιναρά

Με ορµητήριο της Κυνοπιάστες στην περιοχή Αχιλλείων της Κέρκυρας η Οικογένεια Λιναρά παράγει αυθεντικά γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα µε γάλα που προέρχεται από δικά της ζώα σε µια ιδιόκτητη εκµετάλλευση που ξεπερνά σήµερα τα 200.000 τ.µ. Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά περίπου τρεις δεκαετίες πριν µε τον Σπύρο και τη ∆ήµητρα Λιναρά. Σήµερα τα ηνία της έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά και τα παιδιά τους Γιάννη Λιναρά, ο οποίος ασχολείται κυρίως µε τις πωλήσεις και τις αδερφές του Ελένη και Αγγελίνα που απασχολούνται κατά κύριο λόγο µε την παραγωγική διαδικασία, στην οποία όµως βοηθούν ακόµα οι γονείς τους.

του Ηλία Ανδρεάκη

Η οικογένεια Λιναρά µεταποιεί αποκλειστικά δικό της γάλα. Το ζωικό κεφάλαιο της κτηνοτροφικής της µονάδας αποτελείται από περίπου 150 βοοειδή και 600 µε 700 γιδοπρόβατα. Σε καθηµερινή βάση η καθετοποιηµένη µονάδα της οικογένειας επεξεργάζεται περίπου έως και δύο τόνους γάλα ανά ηµέρα (αγελαδινό και γίδινο).

Η παραγωγή γίνεται κατά βάση µε παραδοσιακές µεθόδους, οι οποίες συνδυάζονται µε την τεχνολογία και σύγχρονα µηχανήµατα. Στον εξοπλισµό της επιχείρησης περιλαµβάνεται ένας αυτόµατος παστεριωτήρας, και σύγχρονοι αναλυτές γάλακτος, ενώ όπως αναφέρει στην Αgrenda ο Γιάννης Λιναράς η επιχείρηση προσπαθεί σχεδόν κάθε χρόνο να αναβαθµίζει τον τεχνολογικό της εξοπλισµό και το τυροκοµείο της. «Το σηµαντικότερο όµως είναι η πρώτη ύλη. Το γάλα µας προέρχεται από ζώα που µεγαλώνουν µε παραδοσιακό τρόπο διαβίωσης και τρέφονται από τη χλωρίδα της Κέρκυρας. Αυτό µας κάνει να ξεχωρίζουµε», σηµειώνει o συνοµιλητής µας.

Στόχος η εξέλιξη, η αέναη βελτίωση και η διατήρηση της ποιότητας

Στόχος της Κτηνοτροφικής Κέρκυρας «Οικογένειας Λιναρά» είναι να παραµένει σύγχρονη και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα των προϊόντων της, την οποία δεν θέλει να διακινδυνεύσει για να αυξήσει πολύ τον όγκο παραγωγής της.

Tα προϊόντα της επιχείρησης διατίθενται κατά κύριο λόγο στην Κέρκυρα, στο πρατήριο που διατηρεί η οικογένεια και σε κάποια επιλεγµένα καταστήµατα. Το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης περιλαµβάνει µια µεγάλη και διαφοροποιηµένη ποικιλία προϊόντων όπως:

  •   Σκληρογραβιέρα.
  •   Παλαιωµένη γραβιέρα µε 1,5 χρόνο ωρίµανσης.
  •   Αυθεντικό βούτυρο Κέρκυρας.
  •  Κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα.
  •   Φρέσκο γάλα (διάρκειας 5 ηµερών).
  •   Κεφίρ.
  •  Σοκολατούχο γάλα.
  •   Κρέµες βανίλια και σοκολάτα.
  •  Ρυζόγαλο.
  •  Παραδοσιακά και στραγγιστά γιαούρτια (πλήρες, light και µε φράουλα).
  • Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παρασκευάζονται µε γάλα που παστεριώνεται άµεσα σύµφωνα µε τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές οδηγίες, το οποίο συλλέγεται έπειτα από άρµεγµα υψηλών υγειονοµικών προδιαγραφών. Πρόσφατα η Κτηνοτροφική Κέρκυρας «Οικογένειας Λιναρά» λάνσαρε ακόµα τυρί σχάρας, και όπως επισηµαίνει ο Γιάννης Λιναράς, η οικογένεια ψάχνεται για να µπορέσει να εµπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της. Καθότι η οικογενειακή επιχείρηση προσπαθεί διαρκώς να αναβαθµίζεται τόσο στην κτηνοτροφική µονάδα όσο και στη µεταποίηση ο ίδιος συχνά παρακολουθεί σχετικές εκθέσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη της επιχείρησης, ο Γιάννης Λιναράς επισηµαίνει ότι χρόνο µε το χρόνο, η ζήτηση του κόσµου για τα προϊόντα της διαρκώς αυξάνεται, κάτι που µαρτυρά και την προσπάθεια που καταβάλλει η οικογένεια για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...