Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Θεόφιλος Καρακατσάνης είναι ο Κτηνοτρόφος της Χρονιάς 2026

Το βραβείο της κτηνοτροφικής προσπάθειας της χρονιάς πήρε ο Θεόφιλος Καρακατσάνης, από την Αετόπετρα Κόνιτσας.

Ο Θεόφιλος Καρακατσάνης είναι ο Κτηνοτρόφος της Χρονιάς 2026

Παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το βραβείο και ευχαριστούμε την εφημερίδα για την προβολή. Το οφείλω στον πατέρα μου, που έχει “φτύσει αίμα” επί 20 χρόνια για να δημιουργήσει ό,τι βλέπετε. Μεγαλώνοντας δίπλα του, μου μπήκε το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας. Τελικά κατάλαβα ότι αυτό που έχτισε είναι κάτι πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και σπούδασα γεωπονία. Στόχος μου είναι να απογειώσω αυτό που δημιούργησε και να τον κάνω περήφανο. Το βραβείο ανήκει στους εργαζομένους μας και στους συνεργάτες μας»».

Ακολουθεί η συνοπτική παρουσίαση του Κτηνοτρόφου της Χρονιάς:

O Θεόφιλος Καρακατσάνης μεγάλωσε μέσα στα πρόβατα στη μονάδα που δημιούργησε ο πατέρας του Δημήτρης στην Αετόπετρα Κόνιτσας πριν από 20 χρόνια.

Σήμερα η κλειστού τύπου εκμετάλλευση της οικογένειας διαθέτει 1.200 πρόβατα Lacaune και κινείται προς το μέλλον με τον 25χρονο Θεόφιλο, που έχει κάνει σπουδές Ζωικής Παραγωγής στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ, σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στεγασμένες εγκαταστάσεις 4,5 στρμ., πλήρης εξοπλισμός με περισσότερα από 30 μηχανήματα και νέο αρμεκτήριο 2×24 αποτελούν τα βασικά πάγια στοιχεία, που χρηματοδοτήθηκαν από Σχέδια Βελτίωσης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη γενετική βελτίωση με την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου της λαπαροσκοπικής σπερματέγχυσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα κοπάδι με στήσιμο 420 κιλά και μελλοντικός στόχος ο διπλασιασμός του.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...