Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα 687 δισ. ευρώ μέχρι το 2034 εκτιμάται η αξία της παγκόσμιας αγοράς γαλακτοκομικών

Η παγκόσμια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να σημειώσει σταθερή ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία, και να φτάσει σε αξία τα 687 δισ. ευρώ σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Expert Market Research ακολουθώντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,6% από το 2025 έως το 2034.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες της ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς είναι η περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η αύξηση του πληθυσμού, η αυξημένη αστικοποίηση, η βελτίωση των υποδομών logistics και τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας ενισχύουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στις χώρες της περιοχής — από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες έως τις χώρες με υψηλή αγοραστική δύναμη.

Έμφαση στην υγεία και στα λειτουργικά προϊόντα

Η ζήτηση για προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένων των ζυμωμένων ποτών και των γιαουρτιών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την πέψη. Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση προς τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες.

Επέκταση της γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων Halal

Το υψηλό ποσοστό του μουσουλμανικού πληθυσμού δημιουργεί μια σταθερή ζήτηση για πιστοποιημένα προϊόντα Halal: γάλα, τυριά, γιαούρτια, παγωτά και υπερπαστεριωμένα προϊόντα.

Αυξανόμενη δημοτικότητα του υπερπαστεριωμένου γάλακτος

Τα προϊόντα UHT έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της αντοχής τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι νέοι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο το αρωματισμένο γάλα — κυρίως σοκολάτα και φράουλα — θεωρώντας το ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα γλυκά ποτά.

Επίσης, σύμφωνα με αναφορές, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2025, η Ρωσία εξήγαγε πάνω από 2.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή, αξίας περίπου 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα βασικά προϊόντα περιλαμβάνουν γάλα σε σκόνη, παγωτό, ορό γάλακτος, γιαούρτια, τυριά, γάλα και κρέμα γάλακτος.

Πληροφορίες από dairynews.today

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μικρή αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής γάλακτος ύψους 1,4% προβλέπει ο FAO για το 2025, με την ανάπτυξη να ωθούν κατά κύριο λόγο η Ασία...

REPORTS

Παρασκευάζεται από γάλα ταράνδου, κατσίκας ή αγελάδας και, για να καταναλωθεί, τοποθετείται φρέσκο σε κυβάκια µέσα σε ζεστό καφέ. Ο λόγος για το «Kaffeost»,...

REPORTS

Με την Ελλάδα να καταγράφει εμπορικό έλλειμμα με τη Βουλγαρία στον τομέα των γαλακτοκομικών, χαραμάδα διείσδυσης στην εν λόγω γειτονική αγορά ανοίγει η αύξηση...

REPORTS

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προστασία των προϊόντων προέλευσης, μεταξύ αυτών και των τυριών, από απομιμήσεις που παράγονται σε άλλες μεριές του κόσμου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...