Το συγκεκριμένο προϊόν αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο ελληνικό τυρί απ΄ όσα συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 4.500 τυριά, από τα 43 διαγωνιζόμενες χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους.
Με αφορμή τη βράβευση, το Dairy News επικοινώνησε με την Κίσσας και συγκεκριμένα με την Μαρία Διβάνη, διευθύντρια της τυροκομικής επιχείρησης, η οποία μας είπε: «Το τυροκομικό προϊόν για το οποίο βραβευτήκαμε, η Truffeta κυκλοφορεί εδώ και περίπου δύο χρόνια στο εξωτερικό κι εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η διανομή του στην Ελλάδα στα καταστήματα των αλυσίδων My Market και Σκλαβενίτης σε συσκευασίες vacuum των 150 γρ. και σε προσιτή τιμή για ένα premium προϊόν. Είναι ένα αιγοπρόβειο τυρί με κομμάτια καλοκαιρινής μαύρης τρούφας».
Εμπειρία στη φέτα από το 1969
Η Κίσσας είναι μια εταιρεία συνηθισμένη τόσο στα βραβεία όσο και στις εξαγωγές καθώς ο διεθνής προσανατολισμός της είναι έντονος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Φέτα Κίσσας, το σημαντικότερο εμπορικά προϊόν της εταιρείας, έχει κατακτήσει βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και εξάγεται σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία. Άλλωστε η οικογένεια Κίσσα παράγει με γνώση και εμπειρία από το 1969, τη βραβευμένη (στον ίδιο διαγωνισμό αλλά το 2015) παραδοσιακή Φέτα.
Σήμερα όμως, τα μάτια είναι στραμμένα στο προϊόν Truffeta καθώς όπως μας επισημαίνει η Μ. Διβάνη, «Σε αυτό το προϊόν θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα καθώς είναι ένα ιδιαίτερο, νόστιμο τυρί». Μας ενημερώνει μάλιστα πως «εξάγουμε το προϊόν Truffeta με επιτυχία στην Γαλλία όπου από τις αρχές της χρονιάς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσει 36 τόνους ενώ το συμβόλαιό μας είναι για 50 τόνους. Διανέμεται σε αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων σε όλη τη χώρα».
Πηγή: dairynews.gr