Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα τυροκομικά εδέσματα της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων στην ΔΕΘ

Με τυροκομικά προϊόντα που παράγουν κατά την εκπαίδευσή τους, για τα οποία εισέπραξαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για τη γεύση και για την ποιότητα τους, υποδέχθηκαν σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τους επισκέπτες της φετινής 88ης ΔΕΘ, που πέρασαν από το περίπτερο του ΥπΑΑΤ την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα τυροκομικά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο κοινό ήταν και τα πρόσφατα βραβευμένα προϊόντα, «καπνιστό πρόβειο τυρί» και «τυρί με προσούτο», ενώ μεταξύ όσων τα δοκίμασαν συγκατελέγονται ο υπουργός Γεωργίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τ. Οζντεμίρ, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Σχολής, όπως επίσης και σύσσωμη η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, με τους Κ. Τσιάρα, Δ. Σταμενίτη και Χ. Κέλλα, οι οποίοι τον συνόδευαν.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα «Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», στο χώρο του περιπτέρου του ΥπΑΑΤ, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των υποδομών της Γαλακτοκομικής Σχολής, με ομιλίες από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την Διευθύντρια της Σχολής κα Αλεξάνδρα Μέγα και τους αποφοίτους της Σχολής, Βασίλη Γαρίτση και την κόρη του Χάιδω Γαρίτση που διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα και οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το Σάββατο 7/9 στα πλαίσια της εκδήλωσης “Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Μελλοντικές Προοπτικές” συμμετείχε ο Γιάννης Σταθώρης ιδιοκτήτης Τυροκομικής Επιχείρησης και ο πρώτος στην Ελλάδα κάτοχος του σήματος για το «Επισκέψιμο Τυροκομείο», ο οποίος παρουσίασε το δικό του παράδειγμα επιχειρηματικότητας, μετά την αποφοίτηση του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη μεγάλη οικονομική, ιστορική και πολιτιστική σημασία της μετακινούμενης κτηνοτροφίας για την Ελλάδα, αλλά και την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της κτηνοτροφίας...

BRANDING

Έπειτα από 7 χρόνια η Danone ανακοίνωσε ότι από αυτόν τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει σταδιακά να αποσύρει την ετικέτα Nutri-Score από τα γαλακτοκομικά και...

REPORTS

Τη σύσταση και λειτουργία της Εθνικής Γεωγραφικής Πληροφοριακής Βάσης Δεδομένων (ΕΓΠΒΔ) «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας», προβλέπει υπουργική απόφαση, επάνω στην οποία θα πρέπει να...

REPORTS

Ολοκληρωμένο πακέτο ενισχύσεων σε δύο φάσεις, με άμεση προκαταβολή ύψους 5.000 ευρώ για κάθε 100 ζώα που οδηγήθηκαν σε θανάτωση λόγω πανώλης των μικρών...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...