Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα έρευνα στην Ιαπωνία ρίχνει φως στα θετικά αποτελέσματα για την ανθρώπινη υγεία

Οι Ιάπωνες ερευνητές αναγνώρισαν ότι τα αντιγόνα, που περιέχονται στο κρέας, το γάλα και τα αυγά, έχουν την ικανότητα να περιορίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου στο λεπτό έντερο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αποδεσμεύσει το κρέας από τις κατηγορίες του παρελθόντος.

Parmesan Reggiano cheese on cutting board and knife at wooden table

Μια επαναστατική μελέτη αποκάλυψε ότι τα αντιγόνα των τροφών – συγκεκριμένες πρωτεϊνικές ουσίες- που βρίσκονται στο κρέας, τα αυγά και το γάλα (όπως η βόεια ορού αλβουμίνη και η ωοαλβουμίνη), θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον σχηματισμό όγκων στο έντερο. Η ανακάλυψη αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Immunology από ερευνητές του Κέντρου Ενοποιημένων Ιατρικών Επιστημών (IMS) της Rikena στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, διαπιστώνεται ότι η αλβουμίνη και η ωοαλβουμίνη, που βρίσκονται αντίστοιχα στο βοδινό κρέας και γάλα και στο ασπράδι του αυγού, είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τα ανοσοκύτταρα του λεπτού εντέρου, τα οποία μπορούν να καταστείλουν την καρκινογένεση στο έντερο και έτσι να περιορίσουν τη δημιουργία όγκων.

Εκτός από την αντικαρκινική τους δράση, τα αντιγόνα αυτά φαίνεται να έχουν ευεργετική δράση και σε άλλες σοβαρές γαστρεντερικές παθήσεις, όπως η νόσος του Crohn ή το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Συμπερασματικά, ενώ το κρέας και τα ζωικά προϊόντα έχουν αντιμετωπιστεί με καχυποψία και έχουν συνδεθεί με κινδύνους για την υγεία, νέα δεδομένα δείχνουν ότι, όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορεί να προσφέρουν σημαντικά οφέλη, ειδικά για την υγεία του εντέρου.

Πηγή: efanews.eu

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...