Η εκτόξευση της αξίας του κυπριακού τυριού, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως, στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από την τάση προς υγιεινότερες καταναλωτικές συνήθειες και την αυξημένη απήχηση της μεσογειακής διατροφής. Το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου αναμένεται να ξεχωρίσει στις προτιμήσεις της αγοράς, ελέω, της ιδιαίτερης γεύσης και υφής του, αλλά και της ευελιξίας του, αφού μπορεί να φαγωθεί είτε ψητό είτε τηγανιτό. Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν λιώνει κατά το ψήσιμο του το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή και για σαλάτες.
Ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και τον ΗΠΑ, που όπως προαναφέρθηκε αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για το χαλλούμι, το ενδιαφέρον για το κυπριακό τυρί θα επωφεληθεί από την προτίμηση των καταναλωτών για προϊόντα με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης και υψηλής ποιότητας ανεξαρτήτως του κόστους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να συμβάλλει και στην καθιέρωση του ως υποκατάστατο του κρέατος για χορτοφαγικές διατροφές.
Όπως αναφέρει η Global Market Insights η τελευταία δεκαετία έχει δει το χαλλούμι να αυξάνει σημαντικά το μερίδιο του στην αγορά, επεκτείνοντας την παρουσία του σε καταστήματα και supermarket, και αυξάνοντας σημαντικά τα δίκτυα διανομής του. Τέλος, το γεγονός ότι το χαλλούμι είναι αναγνωρισμένο ως ΠΟΠ δρα ευεργετικά για την απήχηση του στην διεθνή αγορά, και διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του, προστατεύοντας το από τις απομιμήσεις.