Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η γραβιέρα Νάξου δεύτερη στα 100 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου της λίστας του Taste Atlas

Την ποιότητα των ελληνικών σκληρών τυριών φανερώνει η πιο πρόσφατη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με την πρώτη δεκάδα να περιλαμβάνει 5 τυριά που έχουν προέλευση από την χώρα μας.

Την ποιότητα των ελληνικών σκληρών τυριών φανερώνει η πιο πρόσφατη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Taste Atlas, με 5 από τα 10 καλύτερα να έχουν προέλευση από την χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην δεύτερη θέση της λίστας των 100 κορυφαίων σκληρών τυριών, πίσω μόνο από την  parmigiano reggiano, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η γραβιέρα Κρήτης.

Λίγο πιο πίσω και στην έβδομη θέση συναντάμε την κεφαλογραβιέρα από την Ήπειρο, την οποία ακολουθεί στην όγδοη θέση το Σαν Μιχάλη από την Σύρο και στην ένατη η γραβιέρα Αγράφων.

Φυσικά, η ελληνική παρουσία στην λίστα δεν τελειώνει εκεί, αφού στην 13η θέση βρίσκεται το κεφαλοτύρι, στην 14η θέση το μετσοβόνε, στην 17η θέση το λαδοτύρι Λέσβου, στην 40η θέση το μελίχλωρο Λήμνου και τέλος στην 64η θέση το ξινότυρο Μυκόνου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στα χαρτιά παραμένει η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής «Άρτεμις ΙΙ», που υπόσχεται να ορθώσει «ασπίδα» προστασίας των κτηνοτρόφων έναντι της νοθείας και της πρακτικής...

REPORTS

Με σκοπό την άσκηση παρεµβατικής πολιτικής στην τιµή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος και τη διασφάλιση του εισοδήµατος των κτηνοτρόφων της περιοχής της...

REPORTS

Το 2023 αποτέλεσε ορόσημο για την ΟΜΗΡΟΣ, με εντυπωσιακή ανάπτυξη και ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων. Η εταιρεία σημείωσε...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κτηνοτρόφος, τυροκόμος, ακτιβιστής και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ο Γιάννης Σταθώρης χαράζει τον δικό του δρόμο και στην εγχώρια τυροκομία. Το μωβ διώροφο κτίριο με την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...