Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Εξειδίκευση 50 χρόνων στα λευκά τυριά άλμης έχει το τυροκομείο Βογιατζή

Κοµµάτι της µεγάλης παράδοσης που έχει η τυροκοµία στη Μακεδονία αποτελεί και ο Βαγγέλης Βογιατζής, πατέρας των σηµερινών επικεφαλής του οµώνυµου τυροκοµείου µε έδρα το Περιβολάκι Λαγκαδά.

Μετά από πολλά χρόνια εµπειρίας και δουλειάς σε τυροκοµεία της επαρχίας (Φιλώτας Φλωρίνης από το 1969 µέχρι το 1976) και της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης (Ζαγκλιβέρι από το 1976 µέχρι το 1978 και Λευκοχώρι από το 1978 µέχρι το 1981)  και ύστερα από αδιάκοπη εργασία και  προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το 1981 το δικό του ιδιόκτητο τυροκοµείο.

Έχοντας ως σύµµαχο την ποιότητα και τεχνογνωσία και µε το κύρος που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια στον τυροκοµικό κλάδο, κατάφερε να παραδώσει το 2002 µια άριστα οργανωµένη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βασισµένη στις δικές του αρχές, ιδέες και πιστεύω, συνέχισε το έργο του.

Το 2015 η εταιρεία υλοποίησε ενα όνειρο ετών: Πλήρη εκσυγχρονισµό και επέκταση της µονάδας µε καινούργιο µηχανολογικο εξοπλισµό και καινούργια βυτία µεταφοράς γάλακτος καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της νέας εποχής στην οποία θέλει να συµβαδίσει και να ξεχωρίσει, µε προϊόντα που κρατάνε το άρωµα και τις γεύσεις της παράδοσης αλλά ποιοτικούς ελέγχους και πιστοποιησεις του σήµερα. Η δραστηριοποίηση της εταιρείας αποκλειστικά στα άσπρα τυριά όπως Φέτα ΠΟΠ, Κατσικίσιο, Παραδοσιακό και Λευκό τυρί, είχε ως αποτέλεσµα την εξειδίκευση και συνεχή βελτίωση των παραπάνω προϊόντων. Η πρώτη ύλη προέρχεται από 100 παραγωγούς της Μακεδονίας, η επιλογή των οποίων γίνεται κάτω από αυστηρά κριτήρια και κατόπιν ελέγχου της πρώτης ύλης, ώστε να διασφαλιστεί η µέγιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι του τυροκοµείου: «Έχουµε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουµε και να διατηρήσουµε την σταθερή ποιότητα των προϊόντων µας παράλληλα µε την εξέλιξή τους. Θέλοντας να έχουµε άµεση επαφή µε τους πελάτες µας, προσπαθούµε πάντα για το καλύτερο που δεν είναι άλλο από το δικό τους συµφέρον όποιο κι αν είναι αυτό είτε ποιοτικό, είτε κοστολογικό».

Με δυνατό χαρτί τη Φέτα Π.Ο.Π

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Βογιατζής, ένας από τα τρία αδέρφια ιδιοκτήτες της εταιρείας: «Επιτέλους µια νόστιµη Φέτα, µε αυτά τα λόγια περιγράφουν εδώ και χρόνια οι φανατικοί πελάτες του τυροκοµείου µας την ξεχωριστή αυτή γεύση που µπαίνει στα σπίτια τους και εµείς κάνουµε ό,τι µπορούµε για να µην τους διαψεύσουµε».

 

Κεντρική Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ξεκίνησε τη διαδροµή της το 1952 και έκτοτε η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές µεθόδους παραγωγής Φέτας και οµοειδών τυριών, ώστε να...

BRANDING

Τυριά που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα με αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς παρασκευάζει εδώ και πάνω από 80 χρόνια το Τυροκομείο Μενιουδάκη.

REPORTS

Eναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο συνιστούν, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την εμπειρία και της φετινής αναζήτησης της...

REPORTS

Ο FDA και το CDC στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερευνούν τα αίτια πίσω από το πολυετές, πολυπολιτειακό ξέσπασμα λοιμώξεων...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...