Μέσω επιστολής τους σημαντικοί φορείς του χώρου των γαλακτοκομικών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δήλωσαν την στήριξη τους στο νομοσχέδιο Kωδικοποίησης Χρήσιμου Νομοθετικού Ορισμού (CURD), που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον όρο «φυσικό τυρί» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα παραγωγής.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Διεθνούς Ένωσης Γαλακτοκομικών Τροφών, της Ένωσης Παραγωγών Τυριού του Wisconsin, της Εθνικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Γάλακτος, του Ινστιτούτου παραγωγών της Καλιφόρνια, και πολλών ακόμα οργανισμών και εταιρειών, ανέφερε πως ο όρος χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια και είναι κατανοητός από τον μέσο Αμερικάνο καταναλωτή. Συγκεκριμένα ως «φυσικά τυριά» ορίζονται αυτά που παράγονται μέσω παραδοσιακών μεθόδων, διαφοροποιώντας τα από τα επεξεργασμένα τυριά.
Όλοι οι οργανισμοί που υπέγραψαν την επιστολή συμφώνησαν ομόφωνα ότι οι συζητήσεις για την χρήση του όρου «φυσικό» σε άλλους τομείς της βιομηχανίας του φαγητού έδωσαν στον όρο μια διαφορετική σημασία, περιγράφοντας συγκεκριμένες ιδιότητες των προϊόντων. Εντούτοις, ο όρος «φυσικό τυρί» χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για να περιγράφει μια συγκεκριμένη κατηγορία τυριών. Τέλος, οι φορείς της βιομηχανίας γαλακτοκομικών των ΗΠΑ κατέληξαν ότι η ετικέτα «φυσικό τυρί» θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και οι καταναλωτές να μπορούν να προχωρήσουν σε μια συνειδητή απόφαση όταν αγοράζουν κάποιο προϊόν.
Mε πληροφορίες από supermarket perimeter