Έχοντας ζήσει τα καλοκαίρια στο νησί καταγωγής του, και παρακολουθώντας από κοντά τον παππού του, να φροντίζει το κοπάδι του, ο ίδιος µπολιάστηκε από µικρή ηλικία µε την καθηµερινότητα του επαγγέλµατος, που έµελλε τελικά να είναι εκείνο που θα διάλεγε να ασκήσει και ο ίδιος. Έτσι, παρά το γεγονός ότι µεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ και οι δύο γονείς του δεν είχαν καµία σχέση µε την πρωτογενή παραγωγή, ο Γιάννης Χερουβείµ διάλεξε τη συγκεκριµένη επαγγελµατική κατεύθυνση. «Κόλλησα το µικρόβιο από τον παππού µου. Από µικρό παιδί βρέθηκα µέσα στο στάβλο, ενώ εκείνος ακόµα κι όταν βγήκε στη σύνταξη, διατηρούσε 30 ζώα για τις ανάγκες της οικογένειας. Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια και τις γιορτές περνούσα το χρόνο µου στην Αίγινα µε τα ζωντανά», λέει ο Γιάννης Χερουβείµ.
Και συνεχίζει «Το 2008 αποφάσισα να ζήσω µόνιµα στην Αίγινα. Ο παππούς µου είχε ήδη φύγει από τη ζωή κι εγώ άρχισα να δηµιουργώ το δικό µου κοπάδι, αγοράζοντας πρόβατα, κατσίκια κι ένα µοσχάρι. Κάπως έτσι έφτασα να έχω 60 πρόβατα και αξιοποίησα τους στάβλους του παππού µου, αποκλειστικά για δική χρήση, χωρίς να ασκώ εµπορική δραστηριότητα». Στη συνέχεια όµως ο Γιάννης Χερουβείµ και µε σκοπό να διαθέσει την παραγωγή του αποφάσισε να παρακολουθήσει σεµινάρια τυροκοµίας στο Γεωπονικό Αθηνών και στη συνέχεια σπουδές στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή ενώ σταδιακά προχώρησε στην κατασκευή τυροκοµείου, καθετοποιώντας την παραγωγική διαδικασία.
Και καινοτόµα γαλακτοκοµικά
Τα προϊόντα που µεταποιεί είναι επιδόρπια όπως ρυζόγαλο µε πάστα φιστικιού Αιγίνης, κλασικό ρυζόγαλο και κρέµα. Επίσης παρασκευάζει γιαούρτι µε λευκή σοκολάτα και φιστίκι, Γραβιέρα και Ανθότυρο µε φιστίκι, βούτυρο µε φιστίκι, παγωτό φιστίκι και φιστικοκαραµέλα. ∆ιαθέτει επίσης Γραβιέρα απλή, µε µπούκοβο, µε τέσσερα πιπέρια, ένα τυρί τύπου Ταλαγάνι, τη «Σφελάρα», ένα τύπου Χαλούµι, Ανθότυρο µε µπούκοβο, πρόβειο βούτυρο γάλακτος, το τοπικό τυρί «Γκερεµέζι» σε µορφή αλείµµατος από κατσικίσιο γάλα.
Μικρές ποσότητες, µεγάλα όµως όνειρα
«Παρά το ότι µου έχουν προτείνει να διαθέσω τα προϊόντα µου στην Αθήνα, οι ποσότητές που διαθέτω είναι ακόµα µικρές. Επιδίωξή µου είναι να µεγαλώσω τη µονάδα, δηµιουργώντας µία νέα µεγαλύτερη εγκατάσταση, σε οικόπεδο που έχω αποκτήσει. Στόχος µου είναι να µπορέσω να διαθέσω προϊόντα και στο εξωτερικό» σηµειώνει ο δραστήριος Γιάννης Χερουβείµ.
Επιλεγµένα σηµεία πώλησης
Τα τυριά, τα παγωτά, τα ρυζόγαλα, τα γιαούρτια και οι κρέµες που παρασκευάζει ο Γιάννης Χερουβείµ διατίθενται προς το παρόν σε καταστήµατα στην Αίγινα, στα σούπερ µάρκετ Κρητικός του νησιού και στο γειτονικό της Αίγινας νησί Αγκίστρι.