Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καινοτόμα τεχνολογία υπόσχεται εξοικονόμηση 3 λίτρων νερού ανά παραγόμενο κιλό ημίσκληρων τυριών

Μέσω της καινοτόμας τεχνολογίας «Choozit Lift» η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και βιοεπιστημών IFF υπόσχεται στους παραγωγούς δυνατότητα εξοικονόμησης 3 λίτρων νερού ανά παραγόμενο κιλό ημίσκληρων τυριών, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το Choozit Lift σηματοδοτεί αξιοσημείωτη πρόοδο όσον αφορά την τεχνολογία στον χώρο της τυροκομίας. Όπως επισημαίνει η IFF παραδοσιακά, η παραγωγή ημίσκληρων τυριών περιλαμβάνει ένα στάδιο πλύσης του τυροπήγματος που είναι κρίσιμο για τον έλεγχο της οξύτητας και την επίτευξη της επιθυμητής γεύσης και υφής, όμως η διαδικασία αυτή απαιτεί την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, δυσκολεύοντας για τους παραγωγούς που στοχεύουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις δραστηριότητές τους.

Το Choozit Lift κατά την IFF εξαλείφει την ανάγκη για πλύσιμο του τυροπήγματος χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό συνδυασμό βακτηριακών στελεχών που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα λακτόζης στον ορό γάλακτος. Αυτό επιτρέπει στους τυροκόμους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη μετα-οξίνιση, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης υπερβολικού οξέος και εξασφαλίζοντας ένα σταθερό γευστικό προφίλ χωρίς πικρία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η καινοτομία αυτή επιτρέπει στους παραγωγούς τυριών να εξοικονομούν περίπου 3 λίτρα νερού για κάθε κιλό παραγόμενου ημίσκληρου τυριού. Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που παράγουν περίπου 10.000 τόνους ετησίως, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε εξοικονόμηση περίπου 25.000 κυβικών μέτρων νερού κάθε χρόνο.

Το λανσάρισμα του Choozit Lift έρχεται σε μια περίοδο όπου γαλακτοβιομηχανία αναζητά ολοένα και περισσότερο λύσεις που ευθυγραμμίζουν τις διαδικασίες παραγωγής με τους στόχους περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία ελαχιστοποιεί το κόστος που σχετίζεται με την επεξεργασία του ορού γάλακτος, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ενέργειας και των αναγκών μεταφοράς, ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομική βιωσιμότητα για τους παραγωγούς.

Πληροφορίες από Foodbev

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος προβλέπεται να φθάσει τα 992,7 εκατομμύρια τόνους το 2025, σημειώνοντας αύξηση 1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη...

REPORTS

Στα 54 ευρώ ανά 100 κιλά αναμένεται η μέση τιμή του γάλακτος για το 2025 σύμφωνα με τη Rabobank με μια μικρή μείωση των...

REPORTS

Ο συνεταιριστικός γαλακτοκομικός κολοσσός FrieslandCampina συνεργάστηκε με τη Lidl και το πρόγραμμα ReGeNL του Ολλανδικού Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για ένα πιλοτικό έργο αναγεννητικής γεωργίας...

REPORTS

Στο συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2025, τονίστηκε ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα κτηνοτροφίας, τα οποία χρειάζονται ευέλικτα εργαλεία στήριξης ώστε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...